JET2.COM’un LS1849 sefer sayılı uçuşuyla 15:50’de Dalaman’a inen toplam 149 yolcu, Dalaman Havalimanı terminalinde çiçekler ve hediyelerle karşılandı. Sezonun ilk uçuşu için düzenlenen törende Dalaman Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Mesut Yakuta, DHMİ Dalaman Havalimanı Başmüdürü Özay Güçlü, YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin ve havalimanı yetkilileri yer aldı.
Geçtiğimiz sene 5.6 milyon yolcu sayısına ulaşan Dalaman Havalimanı, 2025 yaz sezonunda pazarlama faaliyetlerinin de etkisiyle daha fazla destinasyona hizmet vermeyi ve yeni seyahat trendleri doğrultusunda yolcu deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Bu yıl 67 destinasyona uçuş düzenlenmesi planlanıyor ve 22 farklı ülkeden gelen misafirlere hizmet verilecek.
YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, “2025 yaz sezonuna oldukça heyecanlı bir giriş yapıyoruz. Misafirlerimizin daha modern ve konforlu bir deneyim yaşaması için önemli yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca, yakında tamamlanarak açılışı yapılacak olan dış hatlar terminali yeni konsepti ile yolcularımıza daha geniş ve modern bir alan sunacağız” dedi.
Yiğit Laçin, 2025 yılı itibarıyla Dalaman Havalimanında pazar çeşitliliğinin artırılmasıyla daha fazla destinasyona hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.