Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Seydikemer Bölgesel Toplantısı’nda, Seydikemer sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte görüşüldü. Seydikemer’e 3 müjde veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seydiler Kilimi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Alabalık ve domates için de markalaşma çalışmaları hızlandı” dedi.

Seydikemer Esinti Restoran’da düzenlenen bölgesel toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tufan, Ramazan Dim, Emre Başaran, Halil İbrahim Öztürk, FTSO Meclis üyeleri Ramazan Gümüşhan, Akif Milaslıoğlu, Aydın Ertemli, Selamettin Yılmaz, Erol Aksoy, Ozan Altıok, Kerim Arslan, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve çok sayıda Oda üyesi katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, yeni yönetimin göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Seydikemer’i Fethiye’den ayrı tutmadıklarını vurgulayan Osman Çıralı, Agritech Fethiye Tarım Fuarı, World Travel Market ve Travel Turkey’de Fethiye ve Seydikemer’in tanıtımını bir bütün olarak ele aldıklarını kaydetti. Seydikemer’in her ne kadar bir tarım bölgesi olarak önce çıksa da alternatif turizm potansiyeli açısından zengin olduğunun altını çizen Çıralı, hazırladıkları 4 yıllık stratejik planda, çalışma planında, Seydikemer’de alternatif turizmin geliştirilmesi konusuna ağırlık vereceklerini kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanından Sitem Dolu İstifa AK Parti İlçe Başkanından Sitem Dolu İstifa

Turizm fuarlarının yanı sıra farklı tanıtım uygulamaları da yaptıklarını ifade eden Osman Çıralı, “29 Temmuz’da Rusya, Almanya, Fransa, Kanada, Güney Kore, İsviçre gibi çeşitli ülkelere mensup Dünya Hava Sporları Federasyonu FAI’nin yetkililerini bölgemizde ağırladık. 2020’de yapılacak Dünya Hava Oyunları Türkiye’de yapılacak. Biz de bu organizasyonun bir ayağının Babadağ’da yapılması için lobi faaliyetleri yürüttük. Girişimlerimiz çok şükür olumlu sonuçlandı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Çinli Medya Mensuplarını bölgemizde ağırladık. Temmuz ayında bölgemize gelen iki farklı grupla da görüşme fırsatımız oldu. Çinli turistlerin beklentilerini aldık. Bu çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz. Her geçen gün bölgemize gelen Uzak Doğulu turist sayısı artıyor” ifadelerine yer verdi.

Üyelere yönelik 7 adet indirim protokolü imzaladıklarını kaydeden Çıralı, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, üyelerimizin iş ve özel yaşamlarında ihtiyaç duydukları hizmetleri daha ucuza alabilmesi için protokoller imzalıyoruz” dedi.

Editör: Gazete Muğla