Muğla kaçıncı sırada! Yaşam kalitesi en yüksek şehirler sıralandı Muğla kaçıncı sırada! Yaşam kalitesi en yüksek şehirler sıralandı

Muğla‘nın Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi Zihniderin Caddesi üzerinde 43 yaşındaki M.K. boşanma aşamasındaki eşi Senem Kıvrık’ı öldürmüştü.

Senem Kıvrık’ı boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesinin protesto etmek için Sınırsızlık Meydanı’nda, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Av. Alev Öztürk ve STK temsilcilerinden oluşan kadınlar tarafından basın açıklaması düzenlenmiş ardından Muğla Adliyesine yürüyüş yapılmıştı.

Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Av. Alev Öztürk ve STK temsilcilerinden oluşan kadınlar hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet ettikleri iddiası ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında yürüyüş yapan kadınlar ifadeye çağırıldı.

Anayasal bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan kadınlar hakkında yasal işlem başlatılmasının hukuki anlamda kabul edilemez olduğunu kaydeden Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

“HUKUKİ ANLAMDA KABUL EDİLEMEZ”

Baro Başkanı Akgün, “Bildiğiniz üzere, her geçen gün kadına karşı şiddet eylemlerinin bir yenisine tanıklık etmekteyiz. Bu eylemlerden bir çoğu da maalesef ölümle sonuçlanıyor. En son ağustos ayı içerisinde Senem Kıvrık isimli bir kadın, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından katledilmişti. Bu elim olay sonrasında aralarında Baromuz üyesi meslektaşlarımızın da bulunduğu kadınların, yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla düzenledikleri bir eylem sonrasında, Baromuz Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Av. Alev Öztürk ve STK temsilcilerinden oluşan kadınlar hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet ettikleri iddiası ile bir soruşturma başlatılmıştır. Bugün, ifadesi alınacak olan arkadaşlara destek olmak ve hukuki süreçte yardımcı olmak adına Muğla Barosu olarak burada buluyoruz. Anayasal bir hak olan Gösteri ve Yürüyüş hakkını kullanan kadınlar hakkında yasal işlem başlatılması hukuki anlamda kabul edilemez. Süreci yakından takip edeceğiz. Şiddetin her türlüsüne karşı olan Muğla Barosu olarak artık kadına yönelik şiddet eylemlerinin son bulmasını, bu konuda caydırıcı yasal tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Bu konuda mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.

Editör: Beritan Yücel