Selçuk Geçer'den dolar iddiası: Kurun yükselmesi için beklenen gelişmeyi açıkladı

Selçuk Geçer'den dolar iddiası: Kurun yükselmesi için beklenen gelişmeyi açıkladı
Dolar kuru hakkında daima en yüksek tahminleri vermesi ile bilinen ve bu yüzden BDDK tarafından hakkında suç duyurusunda da bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni tahminlerini paylaştı. YouTube üzerinden gerçekleştirdiği yayında açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, dolar üzerindeki şu an en büyük etkinin yurt dışından ve özellikle Amerika'dan gelecek verilerin olduğunu işaret etti. İşte Selçuk Geçer'in dolarda bekledi yeni gelişmeler.

Dolar kuru tahminleriyle tanınan ve BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni tahminlerini YouTube üzerinden gerçekleştirdiği yayında paylaştı. Geçer, doların seyrini etkileyen en büyük faktörün yurt dışından ve özellikle Amerika'dan gelecek veriler olduğunu vurguladı. İşte Selçuk Geçer'in dolarla ilgili beklediği yeni gelişmeler.

Piyasalar altüst edecek baka bir detayı daha paylaşan Selçuk Geçer, ABD ve ABD sonrasında küresel piyasalar yayılan faiz baskını değerlendirdi. ABD'den gelecek haberlerin piyasaları darmadağın edebileceğini söyledi.

AMERİKA'DAN GELECEK VERİLERE DİKKAT DEDİ

ABD'den gelecek haberlerin küresel piyasalar açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, birçok önemli detaya dikkat çekti. Selçuk Geçer, Youtube kanalında ICRYPEX CEO Gökalp İçer ile beraber konu hakkında detayları aktardı.

1 Kasım'da yapılacak toplantıda faiz artırma olasılığının yüzde 25 – 26 civarında olduğunu söyledi. Bir 25 baz puanlık artışa işaret edildiğinin de altını çizdi. Daha önce Mayıs ve Haziran ayında indirim konuşulduğunu, ancak bunun bir sene daha ertelenerek Eylül 2024'e kaydığını aktardı.

PEKİ DOLAR KAÇ LİRAYA ÇIKACAK?

Dolar/TL kurunda ise Filistin – İsrail arasındaki savaşın da etkisi görülmeye başladı. Hali hazırda dolar kurunda yükseliş beklentisi sürüyordu. Selçuk Geçer ise ABD'deki tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde gemesin ve işsizlik oranlarının sabit kalmasının, dolar kurunda yukarı yönlü harekete neden olabileceğini aktardı. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz artırım kararının da artık kaçınılmaz olduğuna işaret etmişti.

Ünlü finans kuruluşu Morgan Stanley'in raporunda yer alan verilere yönelik tepki koyan Selçuk Geçer, doların neden 45 liraya çıkacağını da aktardı. TL'nin gerçek değerinin çok daha yüksek olduğunu ve bu seviyenin ulaşılması gerektiğini ifade eden Morgan Stanley hakkında, Türkiye ekonomisini daha iyi incelemeleri gerektiğini ifade etti. Dolar/TL'de beklentiler ise 45 lira seviyelerini bulmuş durumda.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 14145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum