Özel kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Muhammet Gözübüyük mahkemede verdiği ifadede “ şehit polislerin cüzdanlarını Zekeriya Başçavuş aldı. Ormanlık alana gittiğimizde Zekeriya Başçavuş, Şükrü Seymen Binbaşıya paralar lazım olur diye aldım” dedi. Gözübüyük “ helikopterin ormanlık alandan dahi bizi alacağını düşündüm. Takii imamların minareden selalarını duyana kadar. O zaman tüm umutlarımızı kaybettik” dedi.

Erdoğan Ve Ailesini Alacaktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast davasından yargılanan Özel kuvvetlerde görevli eski Yüzbaşı Muhammet Gözübüyük “Görevi bana Şükrü Binbaşı verdi. İzmir’e geldiğimizde Sönmezateş Paşa bizlere “TSK’nın yönetime el koydu. Emirleri Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’dan alıyoruz. Görevimiz Cumhurbaşkanı ve ailesini almak” dedi. Bu arada Şükrü binbaşı bizlere operasyon yapılacak yerin fotoğraflarını gösterdi” dedi.

Makların Başında Kuzu Vardı Şaşırdım

İçeriye bomba atılacağını duyduğunu söyleyen Gözübüyük “ Otel içerisindeki polisler dışarı çıkmıyordu. İsmail Yiğit içeriye bomba atacağım diye bağırdı. Daha sonra el bombasını attı. Şükrü Seymen yerde yatan polislere Cumhurbaşkanı nerede? Ne zaman gitti? diye sordu. Bu arada MAK timinin başında Zekeriya Kuzu vurdu. Rütbesi gereği time komuta etmemesi gerekliydi. Bunu görünce şaşırdığımı söylemeliyim” dedi.

Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu

Polislerin Parasını Kuzu Aldı

Muhammet Gözübüyük “ otelden bir sivilin yardımı ile ayrılıp ormanlık alana saklandık. Bu arada Zekeriya Kuzu cebinden cüzdan çıkarttı. Şükrü Seymen’e polislerin cüzdanlarını aldım. Gerekirse kullanırız dedi. Bu arada Burkay Karatepe bana buradan kaçalım dedi. İsteseydim o zaman onunla kaçabilirdim. Burak Karatepe hala yakalanmadı. Öte yandan Cumhurbaşkanının koruma müdürü akşam saatlerinde orada bekleyen polislere ‘ birazdan buraya askerler gelecek. Gelmezler ise sağa sola ateş açın’ talimatı vermiş. Cumhurbaşkanın koruma müdürünün burada dinlenmesini istiyorum” diye konuştu.

Selayı Duyunca Umutlarımız Bitti

Eski Yüzbaşı Gözübüyük “ helikopter bizi sahilden alamayınca ormanlık alan içerisinde durum değerlendirmesi yaptık. Helikopterin bir şekilde gelip bizi alacağından emindik. Sabaha karşı imamların minareden selasını duyduk. Sela seslerini duyunca tüm kurtulma ümitlerimizi kaybettik” dedi. Mustafa İnci

Editör: Gazete Muğla