SİNEM KAPLAN-Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Covid-19 yasaklarının kaldırılması sonrası sezona hazırlanan turizm sektörüne yeni bir sekteye uğrattı. TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, “Savaşın etkilerini turizmde göreceğiz” dedi.

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır toparlanmayı bekleyen turizm sektörünün Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sebebiyle bu yıl da derinden etkilenebileceği belirtildi. TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, “Pandemiden sonra bu kadar iyi bir sezon beklerken bu savaşın çıkması beklediğimiz yoğunluğu getirmeyecek” dedi.

“SEZONDA YOĞUNLUK BEKLİYORDUK”

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, “Muğla bölgesi için konuşacak olursak bizim İngiltere birinci pazarımız, Rusya ikinci pazarımız ve Ukrayna üçüncü pazarımız. Bu durumda zaten Ukraynalı turist beklemiyoruz. Rus turist sayısında da düşüş yaşanacağı belli zaten. Savaş turizmi etkileyecek tabi ki. Komşu ülkelerde de sıkıntı çıkabilir diye düşünüyoruz. 10 Milyona yakın Rus bekleniyordu bu sene. Sadece Marmaris’i Muğla’yı değil tüm Türkiye’yi etkileyecek. Otel rezervasyonlarında şuan İngilizlerde herhangi bir sorun yok fakat yine de savaş içerisinde olan Rusya ve Ukrayna’nın eksikliği belli. Biz bu sezon genel anlamda sezonda bir yoğunluk bekliyorduk. Pandemiden sonra bu kadar iyi bir sezon beklerken bu savaşın çıkması beklediğimiz yoğunluğu getirmeyecek” dedi.

“MÜZİK YASAĞI 1 NİSAN İTİBARİ İLE KALDIRILMALI”

Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

Saat kısıtlaması uygulamasının halen devam etmesi buraya gece hayatı için gelen turist kesimini de etkiliyor tabi ki. Bu durumla ilgili bir çözüm bulunacağı inancındayız. Fakat bulunmasa bu durumdan eğlence sektörü etkilenecek. En çok etkilenen bizim esnafımız olacak. Zaten yaklaşık 3 yıldır adam akıllı iş yapamıyorlar. Her şey normale dönmüşken bu yasağında kaldırılması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu yasak 1 Nisan itibari ile kaldırılması lazım. Çünkü sezon artık yavaş yavaş başlıyor ve 26 Mart tarihinde ilk İngiliz uçağı Dalaman’a iniş yapacak.

Editör: Gazete Muğla