Hazal ve Emircan Türkiye Şampiyonu oldu Hazal ve Emircan Türkiye Şampiyonu oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi hamisi, hayırsever iş insanı merhum Sıtkı Davut Koçman vefatının 19. yılı münasebetiyle MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz, Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Alan Perese ve Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende katılımcılara Sıtkı Davut Koçman'ın biyografik belgeseli izletildi. Belgesel gösteriminin ardından Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar yaptığı konuşmada “Üniversitemizin hamisi, vakfımızın kurucusu merhum hayırsever Sıtkı Davut Koçman'ı ölümünün 19. yıldönümünü saygıyla ve rahmetle anıyorum. Sıtkı Koçman, Atatürk’ün deyimiyle “hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir” düsturuna inanmış, bu uğurda vergilendirilmiş kazanımlarından elde ettiği gelirle Muğla Sıkı Koşman Üniversitesi'nin gelişmesine katkı sağlamış ender hayırsever iş adamlarından biridir. O günkü maliyetlerle 100 milyon dolara yakın destekle 100 bin metrekarelik kapalı alan inşa etmiştir” diyerek üniversiteye yaptığı hizmetleri ve Muğla Sıtkı Koçman Vakfı’nın amaçlarını anlattı.

“SITKI KOÇMAN’IN VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Mustafa Acar, Sıtkı Davut Koçman 3. Ulusal Resim Yarışması için “Sıtkı Davut Koçman ve oğlu Ali Koçman bir ‘cumhuriyet çocuğu’ olarak sanata büyük değer vermişler ve destek olmuşlardır. Biz de onun mirası olan Sıtkı Koçman Vakfı olarak bu desteğe devam etmekte ve aynı zamanda vakfın amaçları doğrultusunda yarışmaya katılan öğrencilerimize destek olmak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak ve teşvik etmek suretiyle vasiyetini yerine getirmekteyiz. Bunu geleneksel hâle getirelim. Vakfımız tarafından desteklenen bu yarışmanın merhum Sıtkı Davut Koçman'a ve değerli ailesine minnet ve vefa örneği olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Etkinlikte konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise “Sıtkı Davut Koçman’ın Muğla’mız için katkıları hepimizin gözünün önündedir. Üniversitemiz ayakta kaldıkça, hocalarımız akademik ürünleriyle ülkemize ve insanlığa katkı yaptıkça, toplumsal sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çabaladıkça, burada çalışan bizler işlerimizi layıkıyla yaptığımız sürece ve bunu bir miras olarak eğitimlerini üstlendiğimiz çocuklarımıza aktarıp mezun olan çocuklarımız hayırlı işlerin parçası oldukça merhum Sıtkı Davut Koçman’ın da amel defteri açık kalacak ve bizimle yaşamaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Program Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Yokuş piyano dinletisiyle devam ederken akabinde Sıtkı Davut Koçman 3. Ulusal Resim Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmaya katılanlar arasında Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Ezgi Dal, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik öğrencisi Salih Çakar ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Semanur Bulut başarı ödülü almaya hak kazandı.

Muhabir: SERDAL KAYHAN