Muğla'da, TEKNOFEST Roket Yarışması Alçak İrtifa Kategorisi'nde en iyi dereceyi yapan Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gökova Roket Takımı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğünü ziyaret etti.

Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 20-23 Eylül'de düzenlenen, Roket Yarışması'nda Alçak İrtifa Kategorisi'nde şampiyon olan öğrenciler, Gökova Adile Mermerci Lisesi öğrencileri ise Mertcan Abbak, Ayşe Nur Moran ve Dilara Taşkesiği  ve öğretmenleri  Muğla Sıtkı Koçman Toplantı salonunda Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Roket Yarışması'nda Alçak İrtifa Kategorisi'nde şampiyon olan öğrencilere Plaket verdi.

Adile Mermerci Lisesi Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesinde kurulan Gökova Roket Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almışlardı. Üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 28 takımın, geliştirdikleri roketlerle mücadele ettiği roket atma yarışması, ROKETSAN sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek “100'ün üzerindeki takım arasından en iyi dereceyi yaparak Türkiye birincisi olan öğrenci ve öğretmenlerini kutladı. Takımın kaptanı öğretmenin, bir matematikçi ve aynı zamanda ortaokuldan bu yana havacılık sevdalısı olduğunu vurgulayan Çiçek, öğrencilerin de öğretmenlerini kendilerine rehber edinerek çok iyi bir yol izlediğini dile getirdi. Yarışmada oldukça iyi bir performans sergilediklerini, yarışmada birinci olan öğrencilerin işe alınma garantisi ve para ödülü kazandığını kaydetti. Sinan Boyacı

Editör: Gazete Muğla