Gözde YAĞCI - Muğla’da aldıkları usulsüz engelli raporları ile birçok kişiyi emekli eden çete çökertildi.Yapılan açıklamada, Fethiye Devlet Hastanesi’nden sahte sağlık kurulu raporu aldığı yönünde kuvvetli şüphe bulunan 34 rapor sahibinden 33 özürlü raporunun tamamının sahte olduğu ve bunlardan 27'sinin emeklilik için gerekli olan özür oranının altında kaldığı, diğer 6'sında ise özür oranlarının ve özür dilimlerinin değiştiği öğrenildi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte sağlık kurulu raporlarına ilişkin rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yürütülen soruşturmaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada,  Fethiye Devlet Hastanesi’nden sahte sağlık kurulu raporu aldığı yönünde kuvvetli şüphe bulunan 34 rapor sahibinden 33'ü 20/11/2019 günü hakem hastane olarak tayin edilen Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kolluk ekipleri refakatinde sevk edildiği, 1 rapor sahibine ise ulaşılamadığı belirtildi.

Soruşturmaya ilişkin olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“33 Özürlü Raporunun Tamamı Sahte”

“Hakem hastane sıfatıyla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından tanzim edilen heyet raporlarına göre 33 özürlü raporunun tamamının sahte olduğu ve bunlardan 27'sinin emeklilik için gerekli olan özür oranının altında kaldığı, diğer 6'sında ise özür oranlarının ve özür dilimlerinin değiştiği anlaşılmıştır. 33 özürlü rapor sahibinden 18'inin özür oranı yeterli olmamasına rağmen emekli edildiği ve emekli maaşı aldığı, 2'sinin ise vergi indiriminden faydalandığı tespit edilmiştir. 8 rapor sahibinin ise emeklilik başvurusu yaptığı fakat emeklilik işlemlerinin tamamlanmadığı anlaşılmıştır. Kalan 5 sahte rapor sahibinin ise herhangi bir kuruma başvuruları belirlenmemiştir.”

“Emeklilik Maaşı Alan 16 Sahte Rapor Sahibi Gözaltına Alınmış”

Başkan Korkmaz: “Bebeklerimizin hayatına kasteden failleri nefretle kınıyoruz” Başkan Korkmaz: “Bebeklerimizin hayatına kasteden failleri nefretle kınıyoruz”

“Mevcut delil durumu ve meydana gelen kamu zararı değerlendirilerek emeklilik maaşı alan 16 sahte rapor sahibi gözaltına alınmış, diğer sahte rapor sahibi şüpheliler ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur.”

Bu soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 16 sahte rapor sahibi şüpheli ve daha önce gözaltına alınan sahte raporların verilmesini temin eden 7 şüpheli Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Gazete Muğla