MUSTAFA İNCİMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “ Türkiye’de 20 bin uzman hekime ihtiyaç var.  Özel hastanelerde şuan 600 yabancı doktor çalışıyor. Önümüzdeki süreçte koşullar sağlanırsa devlet hastanelerin de de yabancı doktor çalıştırabiliriz” dedi.

Temeli Kurban Bayramında atılacak

HELİKOPTER KAZASINI TAKSİCİ RECEP KÜÇÜKDAĞ ANLATTI HELİKOPTER KAZASINI TAKSİCİ RECEP KÜÇÜKDAĞ ANLATTI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morfoloji hizmet binasının temelini atmak için Muğla’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yılan hikâyesine dönen Eğitim ve Araştırma Hastanesi temelinin Kurban Bayramı öncesi atılacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanemizin temelini İnşallah Kurban Bayramından önce atacağız. Bu güzel mekânda hem Muğla halkına, hem de Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerine hizmet verecek 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemizi en kısa zamanda tamamlamayı Allah bize nasip etsin. Ben Muğla milletvekili arkadaşlarıma daha önce de söylemiştim. Ben Edirne’liyim. Edirne Devlet Hastanesi’nin de uzun süredir yaşadığı sorunları var. İnşallah önce Edirne’yi, ardından Muğla’nın sorunlarını çözeceğim demiştim. Geçen hafta Edirne Devlet Hastanesinin temelini attık. Bu hafta da Muğla’nın sorunu çözmek için geldik. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin uygulama projesi ihale aşamasında. İnşallah ihalesini yaptıktan kısa bir süre sonra inşaat başlayacak ve Muğla 500 yataklı bir hastaneye kavuşacak.” dedi.

20 bin doktora ihtiyaç var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Türkiye'nin sağlıkta kat ettiği mesafeye de değinen Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Daha önce insanlarımızın rüyasında bile görse inanamayacağı ambulans helikopterler, ambulans uçaklar veya yüzen hastaneleri bu ülke halkının hizmetine sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Şu anda 10 pratisyen ve 20 bin uzman hekim açığımız var.  Özellikle aile hekimliğinde ihtiyacımız büyük. Uzman hekimde, kadın doğumda, çocuk cerrahisinde, çocuk hastalıklarında önemli açığımız var. 600 yabancı eğitimine geldi ama o bizim açığımızı çok anlamda kapatmıyor. Sadece özel hastanelere bu izni verdik. Kamuya henüz daha yabancı hekim alma konusunda bir adım atmadık. Sağlıkta serbest bölgeler yasa düzenlemesini yaptıktan sonra o sağlıkta serbest bölgelerde yabancı hekim şartını koyuyoruz. O zaman belki kısmen oralarda sıkıntıyı aşmış olacağız. Şu an yabancı hekimler çalıştırılmıyor ama önümüzdeki dönemde ihtiyaç değerlendirmesini yaparak, standartları uygun ve yasal güvenceyi de yakalayabilirsek niye olmasın çalıştırabiliriz. Çünkü ihtiyacımız var” dedi.

Özel hastane kapatılır

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla fark ücreti alan özel hastanelerin cezalarının azaltılmasına yönelik yapılan düzenlemeler konusunda da açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Ceza kısmı büyük oranda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzenlemesi ama biz burada para cezasından ziyade Bakanlıkla yaptığımız görüşmede yaptığımız düzenleme para cezasını öyle yada böyle tolere ediyor.  Birincisinde para cezası, ikincisinde para cezası artı o bölümde belirli süreli kapatma, üçüncüsünde para cezası ve hastanenin kapatılması. Neticede para cezasıyla çözüm gelmiyor ama önce branş kapatma, sonra bölüm kapatma sonrada hastaneyi kapatma gibi kademeye geçiyoruz. Bunu ısrarla yapmak isteyen hastanelerimizi de artık ‘para cezasını ödedim yapmaya devam ederim’ değil, birincide cezayı ödersin, ikincide yapmaya devam edemezsin sonra bölümünde sonrada hastanenin bütününde. Dolayısıyla ceza azaltması yok” dedi.

Editör: Gazete Muğla