Sabancı Holding, son yıllarda yurt dışı yatırımlarına ağırlık vererek döviz gelirini artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen Mannok satın almasıyla şirket, döviz gelirini yüzde 70'in üzerine çıkarma amacına bir adım daha yaklaştı. Sabancı Holding, İrlanda merkezli şirketin yüzde 94,7'lik hissesi için 330 milyon euro ödeme yapacak.

Mannok, İrlanda'nın önde gelen yapı malzemeleri üreticilerinden biri olarak biliniyor. Çimento, çimento bazlı ürünler ve yalıtım malzemeleri gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan şirket, bölgesinde önemli bir pazar payına sahip.

Sabancı Holding'in bu satın almasıyla birlikte Çimsa, Avrupa'da daha geniş bir coğrafyada faaliyet göstermeye başlayacak ve global ölçekte büyüme hedeflerine daha hızlı ulaşacak. Sektör uzmanları, bu satın almanın Türkiye'nin yapı malzemeleri sektöründeki rekabet gücünü artıracağı ve ülkenin Avrupa pazarına açılmasına katkı sağlayacağı görüşünde.

Herkesten şanslılar: Bu meslekleri bilenler artık zengin oldu Herkesten şanslılar: Bu meslekleri bilenler artık zengin oldu

Sabancı Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şu şekilde;

"Şirketimizin sürdürülebilir yapı malzemeleri alanında büyüme ve global ayakizini genişletme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarımızın konsolide edildiği büyüme platformu olan bağlı ortaklığımız Sabanci Building Solutions BV'nin ("SBS") paylarının %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Cimsa Ireland Ltd tarafından İrlanda Cumhuriyeti'nde yerleşik çimento, çimento bazlı (kremit, precast beton gibi) ürünler ile yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj üretimi ve satışı alanlarında faaliyet gösteren Mannok Holdings DAC'nin ("Mannok") paylarının %94,7'sinin satın alınmasına ilişkin olarak 27.08.2024 tarihli hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır.

Sözleşmeye göre Mannok'un toplam şirket değeri 330 milyon Avro olup, kapanış tarihindeki finansal borçlar düşüldükten ve diğer düzeltmeler yapıldıktan sonra sermayenin %94,7'sine isabet eden nihai hisse alım bedeli belirlenecektir."

Kaynak: ekonomim.com