Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Denizli Mimarlar Odası Başkanlığı’nca ‘Kent(d)ini anlat’ söyleşisinin ilk davetlisi oldu. Sadece Denizli ilinde olan değil, şehir dışında da örnek belediyelerin başkanlarını da çağırdıklarını ifade eden Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alanayont, Başkan Saatcı’ya örnek olan çalışmalarından dolayı plaket takdim ederek, Türkiye’ye örnek olan projelerinden dolayı da tebrik etti. Fethiye için verdiği mücadelelerin altını çizen Başkan Saatcı, “Saygıdeğer Fethiyeliler beni Fethiye’nin hakkını savunmam için seçti. Fethiye’yi betona ve ranta teslim etmeye çalışanlarla da, bizim değerlerimizi elimizden almaya çalışanlarla da sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. Başkan Saatcı ayrıca; “Arkamızı Ankara’ya ya da Muğla’ya dayamadık! Saygıdeğer Fethiyelilerin gücüyle tüm hizmetleri bileğimizle yaptık” dedi.

Makine Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alanayont, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Arif Balkanay, TMMOB İKK üyesi Cüneyt Zeytinci ve Mimarlar Odası üyeleri katıldı. Fethiye’nin ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganıyla yapılan Fethiye tanıtım filmi katılımcılar tarafından izlenmesinin ardından, Başkan Saatcı, sahneye davet edildi.

Yeniden Refah Muğla’dan Göcek Tüneli zamlarına tepki Yeniden Refah Muğla’dan Göcek Tüneli zamlarına tepki

“Belediyeciliğin kitabını yazarım”

Belediyecilik hakkında mütevazi olmadığını belirten Başkan Saatcı, 2014 yılı sonrası Büyükşehir Yasası’nın uygulanmaya başlandığını ifade ederek, “Hiç mütevazi değilim. Belediyeciliğin kitabını yazarım. Büyükşehir Yasası’nın Türk Belediyeciliğine plan bütünlüğü hariç hiçbir katkısı yoktur. Bu yasa, banliyöleşmenin olduğu, sınırların tabelalar ile fark edildiği şehirlerde kullanılabilir. Örneğin; İzmir’de Konak ve Karşıyaka’yı kimse ayıramaz. İstanbul’da Kadıköy ile Üsküdar’ı ayıramayız. Pergel yasasında olduğu gibi merkeze 40-50 km olan ilçelere hizmet gitmesini saygıyla karşılıyorum. Ancak Muğla’nın bir ucundan bir ucu 400 km, Antalya’nın bir ucundan bir ucu 670 km’dir. Sen bu şehirleri tek bir merkezden yönetemezsin. Belediyecilik piyade askeri gibidir. Basmadığın yer senin değildir” dedi. Başkan Saatcı ayrıca, Büyükşehir Yasası’yla ilgili Almanya örneği de verdi.

Editör: Gazete Muğla