BODRUM'DAKİ NEFES KESEN TERÖR OPERASYONU

BODRUM'DAKİ NEFES KESEN TERÖR OPERASYONU
 MUHABİR
Bodrum'da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, İnterpol ve Europol Daire Başkanlıkları, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerin nefes kesen operasyonu ile yakalanan Rusya Uyruklu, teröristin yakalanma sürecine ait detaylar ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının faili Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını açıkladı.

Bodrum'da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, İnterpol ve Europol Daire Başkanlıkları, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerin nefes kesen operasyonu ile yakalanan Rusya Uyruklu, teröristin yakalanma sürecine ait detaylar ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Bugün saat 10.30’da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol/Europol Daire Başkanlığı telefonla aranarak “Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov isimli şahsın Moskova’da bombalı araçla terör saldırısı düzenlendiği, saldırı sonucunda 2 şahsın yaralandığı ve şahsın Moskova-Bodrum uçağı ile Türkiye'ye uçtuğu” bilgisi iletildi. Bu gelişme sonrasında, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda özel bir ekip oluşturuldu.
GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ
Kısa sürede çalışmalara başlayan özel ekibin yaptığı incelemeler sonrasında, Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov isimli 09:40’ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı, pasaport kontrolü esnasında İnterpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığı tespit edilerek, İnterpol'dn gelen fotoğraf üzerinde çalışma yapılarak, Havalimanındaki tüm güvenlik kameraları tek tek kontrol edildi ve şahsın havalimanından araç kiralayarak Bodrum istikametine çıkış yaptığı belirlendi.
YOL BOYUNCA SANİYE SANİYE İZLENDİ
Özel Ekip, Bodrum-Milas Havalimanından araç kiralayan teröristin her hareketini saniye saniye izledi ve Bodrum kent merkezinde insanların olmadığı güvenli bir anda operasyonla teröristi yakaladı. Yakalanan terörist ekipler tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Başarılı operasyon sonrasında Rusya Interpol Birimi yetkililerine, teröristin başarılı br şekilde yakalandığı bilgisi verildi.
YUNAN ADALARINA KAÇACAKTI
Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda oluşturulan özel ekip tarafından başarılı bir operasyonla yakalanan Rusya uyruklu terörist Evgenii Serebriakov'un yakalanmasa, Bodrum'un hemen yanı başındaki Yunan adalarına kaçış planı yaptığı belirlendi. Ekipler teröristin Bodrum'a geliş sebebinin Yunan adalarına geçiş planı olduğunu belirlediler ve Yunan adalarına kaçma planının detaylarını araştırıyorlar.

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.