Kuzu yüklü tır devrildi: Hayvanlar telef oldu Kuzu yüklü tır devrildi: Hayvanlar telef oldu

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre acele kamulaştırmaya karar verildi.

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Bölge Trafik Kavşağı’nda(Kötekli Kavşağı) sürücülerin yıllardır çektiği trafik sorunu çözüme kavuşuyor.
Denizli, İzmir, Aydın ve Antalya gibi önemli turizm ve ticaret şehirlerini birbirine bağlayan akıllı kavşak, yoğunluğu taşıyamaz hale gelmiş, vatandaşları canından bezdirmişti.
Konuyla ilgili AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve Muğla Milletvekili Kadem Mete açıklama yaparak, bölgede “Yüksek Kademeli Kavşak” çalışmasının başladığını duyurmuştu.

Bölge Trafik Kavşağı için Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre acele kamulaştırmaya karar verildi.

Yayımlanan karar şu şekide:
“Mugla-Kale Yolu Km:0+000-24+000 ve Km:41+900-74+142 Arasi Toprak Tesviye, Sanat Yapilar, Köpri, Ustyapi ve BSK Isi kapsaminda km:0+000' da bulunan ve farkli seviyeli kavsak olacak sekilde plananan Kötekli Kavsagi'nin yapimi amacyla, ekli krokide gösterilen Proje güzergâhina rastlayan keside ihtiyaç duyulan Muğla ili, Mentese Ilçesi, Karabağlar, Emirbeyazit ve Kötekli mahalleleri sınırlar içerisindeki taşınmazlar ile üzerlerindeki müstemilatin Karayollar Genel Müdürlüğü tarafindan acele kamulaştırılmasına, 2942 sayili Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

AYAYDIN’DAN TEŞEKKÜR

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Aydın Ayaydın, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Muğla Menteşe trafiğini rahatlatacak KÖTEKLİ KAVŞAĞI için Seçim döneminde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çok aşındırdım, ancak sonuç alamadım.

Menteşe trafiğini rahatlatacak Kötekli Kavşağı’nın yapımına imkan sağlayacak bu kararname için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyorum.“

Editör: Güzide Kasım