Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

SİNEM KARAKAYA- Son dönemin popüler meslek kollarından biri olan İnsansız Hava Aracı (İHA) pilotluğu için Menteşe’de sertifika eğitimi gerçekleştirildi.  İzmir merkezli "Maiden Flight Tech" şirketi tarafından verilen eğitimde pilot adayları lisanslarını aldı.

Menteşe'de İnsansız Hava Aracı (İHA) pilotluğu için geçtiğimiz hafta sonu verilen eğitime katılan pilot adayları iHA 0 ve İHA 1 lisanslarını almaya hak kazandılar. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen 'Maiden Flight Tech' firmasının, geçtiğimiz hafta sonu verilen lisans ve sertifikasyon eğitimi iki grup altında dört gün sürdü.

Türkiye'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) kayıtlı İnsansız Hava Aracı sayısının her geçen gün arttığını belirten İHA pilotu ve SHGM'den yetkili "Maiden Flight Tech" firmasının sahibi Vedat Güneş; “Hayatımızın bir parçası haline gelen İnsansız Hava Araçları kendi iş kollarını da doğurdu. Artık drone pilotluğu diye bir meslek var ve yıldızı her geçen gün parlıyor” dedi.

Maiden Flight Tech firmasının SHGM tarafından eğitim vermek için yetkilendirilmiş 47 firmadan biri olduğunun altını çizen Güneş, pilot adaylarının merdiven altı eğitim firmalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve yetkilendirilmiş firma listesini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından bulabileceklerini söyledi.

Editör: Gazete Muğla