SİNEM KARAKAYA- Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların kışlık meyve alışverişi başladı. Havaların soğumasıyla meyve alışverişine başlayan Muğlalı vatandaşlar, en çok mandalinayı tercih etti.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Hasta olmamak için vitamin olarak mandalinayı tercih eden vatandaşlar; “Kış mevsimi yaklaşıyor. Hasta olmamak için bol bol mandalina ve portakal tüketmeliyiz. Kışlık meyveler almaya özen gösteriyoruz. Her meyve mevsiminde faydalı. Hem kokusuyla hem de tadıyla mandalina çok tercih edilen meyvelerden bir tanesi.” Dedi.

Son zamanların en çok rağbet gören meyvenin mandalina olduğunu söyleyen pazarcı Ali Kırkan; “Mandalinanın kilosu 4 TL. İki çeşit mandalina satıyorum ben. Birinin kabuğu ince diğerinin kabuğu kalın. Köyceğiz mandalinası bunlar. Dalından yeni koparıldı taptaze. Muğlalıların ilgisi çok yoğun. Kışın çok tüketilen meyvelerden birisi mandalina. Vitamin açısından bolca tüketilmesi gerekir, faydalıdır. Çocuklara, yaşlılara özellikle bol vitamin yararlı. Her Perşembe ben tezgâh açıyorum. Herkesi mandalina yemeye ve almaya beklerim.” Dedi.

Editör: Gazete Muğla