Fethiye Haberleri

Özyer “Dünyada Ekonomik Anlamda Daralma Var”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i makamında ziyaret eden 21, 22, 25 ve 26. Dönem Muğla eski Milletvekili Hasan Özyer, burada önemli açıklamalarda bulundu. Oldukça sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Özyer, Fethiye'nin sorunlarının...

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i makamında ziyaret eden 21, 22, 25 ve 26. Dönem Muğla eski Milletvekili Hasan Özyer, burada önemli açıklamalarda bulundu. Oldukça sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Özyer, Fethiye'nin sorunlarının yanı sıra Türkiye'nin gündemindeki konular ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

“EN ÖNEMLİSİ BÖLGEMİZİN TURİZMİNİN, TARIMININ VE TİCARETİNİN GELİŞMESİ”

Hasan Özyer, “Hem Fethiye için yapılabilecekler hem de genel bir sohbet etmek amacıyla Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret ettim. Malum seçim dönemi de yaklaştı. Adaylar açıklanıyor. İnşallah bu seçimler Muğla'mıza, Fethiye'mize ve ülkemize hayırlı olur. Umarım güzel bir seçim dönemi geçiririz. Vatandaşların iradelerini sandığa yansıtıp yöneticilerini seçmesi güzel bir şey” dedi. Özyer, “En önemlisi bölgemizin turizminin, tarımının ve ticaretinin gelişmesi. Yapılacak işlerimiz çok var. Hepsiyle de mücadele ediyoruz ama ne yazık ki bürokrasi kolay aşılmıyor. Teknelerin bakımının, tamiratının daha rahat yapılabilmesi için çekek yeri yapılması gerekiyor ama belli mesafeye geldikten sonra o kadar kurumlardan izin ve görüş alınması gerekiyor ki yarı da kalıyor. Kayaköy'ün planı; yıllardır bir plan yapılamadı. Vatandaşlarımız mecburen kaçak inşaat yapma durumunda kalıyor. Hükümetimizin en son çıkardığı imar barışı bana göre doğrudur. Çünkü vatandaşımıza bu kadar sıkıntı çektirmeye kimsenin hakkı yok. Bir ülkede 16 milyon kişi devletle mahkemelik olamaz, olmamalı! Tabi ki gönlümüz imar barışı yerine imar planı yapılsa düzenli bir şehirleşme, yapılaşma istiyor. Aslında doğru olan o ama bürokrasi aşılamayınca bu tür çözümlerde vatandaşımız açısından mecburen zorunlu hale geliyor. Keşke imar planları vatandaşların ihtiyacının önünde yapılabilse. Bürokrasi o hizmeti vatandaş ihtiyaç duymadan üretebilse ve bunlara gerek olmasa daha iyi olur. Burada yetkili arkadaşların sorumluluk almak istememesi, sorumluluk aldığı zaman orada bir soruşturma geçiririm kaygısı bürokrasinin en büyük handikabıdır. Orada biraz daha vatandaşın lehine yapılmış, kanunlara aykırı olmamak şartıyla daha tolere edilebilmeli” diye konuştu.

“DÜNYADA EKONOMİK ANLAMDA DARALMA VAR”

Muğla bölgesinin kalkınabilmesi için ekonomik anlamda yapılması gerekenleri sıralayan Özyer, “İhtisas sanayi bölgelerinin Muğla'mızın her yerinde güçlendirilmesi lazım. Üretimi biraz daha arttırmak gerekiyor. Şuan dünyada ekonomik anlamda daralma var. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntı belli. İnşallah bu süreci daha az zararla atlatırız ve yolumuza devam ederiz. Çünkü bölgemizde Suriye'de Irak'ta ciddi sıkıntılar var. Bundan bizim etkilenmememiz mümkün değil. Türk ekonomisi son 16 yılda 3 kat büyüdü. Bunun yapılabilmesi için yapısal reformlar yaparak, daha çok üreterek inşallah yolumuza devam ederiz” dedi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Sayın vekilimiz her konuda yardımcı oluyor, sonuna kadar takip ediyor. Fethiye nüfus alan bir yer. Dolayısıyla okul ihtiyaçlarımız var. Onları sayın Vekilimize arz ettik. Hastanemizdeki eksiklikleri sayın vekilimiz takip ediyor. Bölgemizin her sorununu bire bir takip ettiği için kendilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.