İçişleri Bakanlığı, 2021'de verdiği soruşturma izniyle, bakanlık müfettişleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu 32 belediye çalışanı hakkında ön inceleme raporu hazırlandı. Ancak Çerçioğlu ve şüpheliler Danıştay'a itiraz etti. Bunun üzerine yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldikten sonra tekrar soruşturma izni verdi. Bu izin çerçevesinde de yeniden rapor hazırlandı.

Rapora göre, Çerçioğlu'nun talimatıyla, eğitim ve danışmanlık hizmeti alınması için SAMPAŞ şirketine ihalesiz olarak 2.8 milyon lira ödeme yapıldı. Bu ödeme ise belediye bütçesinin yüzde 2.5'ine denk geliyordu. Ayrıca, usule aykırı şekilde yüzde 30 avans ödenen firmadan, bir eğitim ve danışmanlık hizmeti de alınmadı.

Sabah'tan Ceylan Torlak'ın haberine göre, Sampaş'tan yapılan alımlara ilişkin birinci işin veri aktarım hizmetleri adı altında 896 bin 120 liraya, ikinci işin danışmanlık ve eğitim hizmetleri başlığı altında 610 bin liraya alındığı belirlendi. Kimlere hangi konuda kaç saat eğitim verileceğine dair detayların belli olmadığı, SAMPAŞ firmasına usule aykırı şekilde yüzde 30 avans ödemesi yapıldığı ifade edildi.

7 yaşındaki öğrencinin üzerine okulun demir kapısı düştü 7 yaşındaki öğrencinin üzerine okulun demir kapısı düştü

SAMPAŞ firmasından yapılan alımlarda mevzuata aykırı pek çok hususun bulunduğu, sözleşmede yazılı olan mal ve hizmetlerin alınmadığı, veri aktarım hizmetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgisinin bulunmadığı, verilmiş olan bir eğitim ve danışmanlık bulunmadığı anlatıldı. Yönetim ve denetim görevlerini yerine getirmediğinden dolayı sorumluluğu bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında soruşturma izni verildi.

Kaynak: SABAH