Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla’dan 4.sıra Milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Özdağ, katıldığı bir televizyon programında Hüda Par’ın yemin krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK’nın milletvekili kesin sonuçlarını açıklamamasına tepki gösteren Özdağ, Hüdaparlıların yemin etmeyeceğini ve Türk kavramına karşı olduklarını söyledi.

Özdağ, açıklamasında şunları söyledi:

Muğla'da deprem! Muğla'da deprem!

“YSK seçim sonuçlarını açıklaması ve Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyordu. Yayınlamadılar, açıklamadılar. Mustafa Şentop, iki alternatif var dedi. Ya Yüksek Seçim Kurulu açıklayacak dedi, zaten meclis üç gün sonra toplanıyor. Ya da Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçiminden sonra bunu yapacağız dedi. Neden? Hüdaparlılar yemin etmeyecekler. Çünkü onlar Türk kavramına karşılar. Oradaki Türk, bir ırkın adı değil ki, bir milletin adı. Anayasa böyle söylüyor. Ama bugün mevcut anayasaya göre parlamentoya gelmişsin, o zaman gelme kardeşim. Gelmişsen o anayasaya göre sadık kalacaksın ve yemin edeceksin. İstemiyorsan da kamuoyu oluşturmaya çalışacaksın. Bundan dolayı Cumhur İttifakı oy kaybedeceğini bildiği için siyasi mühendisliğe devam etmek istiyorlar. Oylarına talip oldukları ATA İttifakı seçmenini aldatamamış olacaklar. Çıkın doğru değil deyin!!”

“BU YOL HİLELİ YOL”

Özdağ, “Milletvekili kesin sonuçları Cuma günü açıklanması gerekiyordu. Salı günü bile netleşmiş olsa Cuma gübü meclisin toplanıp yemin töreni yapması lazım. Yapmayacaklar. Kasıtlı yapmıyorlar. Sırf yemin töreni olurda Hüdapar’ın 4 milletvekili gelir, yemin etmezlerse veya yemin törenine gelmezlerse ya da yemin töreninde bu metni okumayacağız derlerse diye düşünüyorlar ve oy kaybedeceklerini biliyorlar. O nedenle itirazlar var diyerek geciktiriyorlar. Perşembe günü açıklayacaklar, Pazar günü seçim var. Ertesi gün toplanmış olacaklar. Sosyal demokrat oyları kaybetmemek için böyle bir yol izliyorlar. Bu yol hileli yol.”

Editör: Gazete Muğla