Bayram tatilinin kötü giden turizm sezonuna destek olması açısından 9 güne çıkarılmasıyla, Bodrum İlçesi'ndeki otellerde doluluk oranları arttı. Turizmciler, 9 günlük bayram tatilinin turizmciye nefes aldıracağını belirtmesinin zararı kapatmaya yetmeyeceğini söyledi.
Bodrum'da Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte otellerdeki doluluk oranı artmaya başladı. Tatilin sektöre bir rahatlama getireceğini öngören sektör temsilcileri, Rusya ve İsrail ile olumlu gelişmelerin yaşanmasına bağlı olarak umutlarını arttırdı. Bazı turizmciler ağustos ayında ufak da olsa etkilerinin görülmeye başlayabileceğini belirtirken, bazı sektör temsilcileri ise yabancı ülkelerle iyi ilişkilerin 2017 yılı için daha umut verici olduğunu söyledi. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, bayram tatilinin doluluk oranlarını arttırdığını belirterek, şöyle dedi:
"Bodrum'da bayramın iyi geçmesini bekliyoruz. Şu an yüzde 100'e yakın doluluk var. Dış politikadaki olumlu gelişmelerin faydası olacağına inanıyorum. 2014 yılında 4.5 milyon olan Rus turist sayısı, geçen yıl 3 milyon 250 bine, bu yıl da yok denecek kadar az bir sayıya geriledi. Rusya ve İsrail ile olan olumlu gelişmeler de turizme olumlu olarak yansıyacak. Rusya, İran pazarı anında reaksiyon gösteren pazarlardır. İsrail de aynı şekilde. Ortadoğu ve Doğu pazarları anında uçak seferleri koyabiliyor. Ağustos ayında etkileşimlerini görmeye başlarız. 2017 yılı için daha da iyi olacağını umut ediyorum."
"Turizmciler 2017 Yılı İçin Çalışmalara Başladı"
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, şöyle dedi:
"Ülkemizde herkes bayrama ve tatile hasret kaldı. Turizm alanları içinde Bodrum iyi görünüyor. Tam toparlanırken sorunlarla boğuşmaya devam ediyoruz. Psikolojik olarak 9 günlük tatil iyi ama, derdimizi çözeceğini beklemiyoruz, en azından nefes aldırır. Rusya ve İsrail ile diyalogların olması turizme olumlu yansıyabilir. 2016 turizmini artık geride bıraktık. Biz seyahat acenteleri ve tur operatörleri olarak, 2017-2018 için endişe içindeydik. Çalışmalarımızı gelecek yıla çevirdik. Bu olumlu gelişme dünyadaki Türkiye algısının değişmesini sağlar. Biz güvenli nokta değiliz algısı var. Rusya ile pozitif diyalog genel algının değişmesine olumlu olacak. 2017'nin de kaybedilmiş bir yıl olmaması için barış için bir şeyler yapmalıyız.