Her geçen gün artık bu son olsun, ne olur başka kadın ölmesin şeklinde konuştuğumuz kadın cinayetleri yine en acı haliyle gündemimize oturdu. Kırıkkale’den geldi bu sefer o kötü haber ve yine maalesef eski koca terörü!

Tüm Türkiye’nin gündemine oturduk birden, Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum” çığlıklarıyla. Kızının “Anne ne olur ölme” haykırışlarıyla. Evet, bu kahreden olay kızlarının yanında oldu. Emine Bulut o gün kızıyla yemek yemeye gidiyor. Eski kocasıyla arasında çıkan tartışma büyüyor ve eski kocasından aldığı 20 bıçak darbesiyle karın bölgesinden ve boğazından yaralanıyor. Olay anbean kameralara kaydediliyor. Kızının ölme diye bağırışları Emine’nin ölmek istemiyorum haykırışları. Ama olmuyor, Emine, kızının gözleri önünde ölüyor. Emine Bulut neden bıçaklandı? Tekrardan evlenmeyi düşündüğü için mi, kendi sebeplerince kızını babasıyla görüştürmediği için mi, eski kocasına küfür ettiği için mi? Hiç biri kabul edilebilir bir sebep değil!

Milas'ta kaybolan yaşlı kadın ölü bulundu Milas'ta kaybolan yaşlı kadın ölü bulundu

Yalvarışları kameraya alınana kadar kadına yardım edilse belki de kurtulur muydu düşüncesi de hiç gitmiyor aklımızdan.

Günümüzde artık o kadar normal bir şeymiş gibi karşılanıyor ki ‘kadın cinayetleri’ iki gün sonra unutuluyor. Son bir ayda 2 kadının ve 1 çocuğun boğazları kesildi. Neden? Neden diye sorarken bile utanmamız gerekirken rahatça sorup ve çok rahatça cevap alıyoruz.

Avaz avaz bağırıyoruz, ‘yeter artık kadın cinayetlerine alışmayalım, sessiz kalmayalım’ dedikçe alıştık ve olduğunca da sessiz kaldık. Sosyal mecralarda bir iki güzel anlamlı söz paylaşımı altına hashtag kurbanın adı soyadı ses duyurma şekli oldu. Maalesef elimizden gelen bu. Fakat bizim elimizden gelenin çok fazlasını yargı yapabilir.  Şimdi tüm kadınlar adına soruyorum. Neden Caydırıcı Ceza uygulamaları yapılmıyor? ‘Mahkemede takım elbise giydi’ adı altında ki ceza indirimlerinden, ‘namus davasıydı’ adı altında yapılan ceza indirimlerinden çok sıkıldık! Ne olur artık giden canların sesi olsun.

Unutmayalım ki! İslamiyet'te de kadına her daim önem verilmiş, onların hakları gözetilmiştir. Hz. Peygamber bir hadisinde “Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muamele ediniz! Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim" buyurur.

Editör: Gazete Muğla