SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenleri geleceğe hazırlıyor. GEKA desteğiyle başlatılan eğitim programlarıyla öğretmenler “önümüzdeki yüzyılın okur yazarlığı” olarak görülen “kodlama ve yazılım” eğitimleri alıyor.

Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “STEM İle 21.Yüzyıl Yaşam Becerileri Projesi” kapsamında STEM ve kodlama eğitimleri devam ediyor.

Eğitimler; okul öncesi, ilkokul, ortaokulda görev yapan öğretmenlere veriliyor. Menteşe, Bodrum ve Marmaris’de gerçekleştirilen ve 4’er gün süren eğitimler sonucunda öğretmenler sertifikalarını aldı. Son olarak Fethiye’de başlayan eğitimler 4 gün boyunca devam edecek.

13 ilçeyi kapsayan öğretmen eğitimleriyle, öğrencilerin teknolojideki gelişimi yakından takip etmelerine, zihinsel gelişim süreçlerini hızlandırmalarına,  problem çözme becerilerini ve öz denetimlerini geliştirmelerine, durumlar arası ilişki kurmalarına, yeni fikirler üretmelerine katkı sağlaması hedefleniyor.

2018 Eylül ayında başlamış olduğumuz STEM ve Robotik Kodlama Projeleriyle 21. Yüzyılın eğitimin öğretmen kadrolarını bugünden hazırlıyoruz diyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Anasınıfından başlayarak, ilkokul ve ortaokullarda görev yapan tüm öğretmenlerimizi eğitime alarak teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmek amacıyla robotik kodlama, yazılım ve STEM eğitimleri veriyoruz. Öğretmenlerimiz aldıkları bu eğitimleri okul, sınıf ve okul dışı öğrenme ortamlarında öğrencilerine aktaracaklar. Muğla Milli Eğitim Müdürü olarak gururla söyleyebilirim ki Muğla’mızı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle 21. Yüzyıla en iyi şekilde hazırlıyoruz” dedi.

"Muğla Geleceği Kodluyor" adıyla yürütülen bu projeyle 18-21 Kasım’da Menteşe, 25-28 Kasım’da Bodrum- Milas, 2-6 Aralık’ta Marmaris- Datça ilçelerindeki 150 öğretmene STEM ve kodlama eğitimi verildi. Bilgisayarsız Algoritma Uygulamaları ve Örnek Senaryolar Yazma ve Uygulama, Programlama Mantığı ve Kodlama, Scratch, Code.org, CodeMonkey, Bee-Bot, Müfredatta STEM ile Kodlama Entegrasyonu gibi içeriklerden oluşan eğitimleri MİD Akademiden Saffet Öğe veriyor.

Proje ve eğitimler konusunda görüşlerini belirten Saffet Öğe;  “Teknolojini baş döndürücü şekilde ilerlediği bir yüzyıldayız. Bizim böyle bir yüzyılda tüketen değil üreten bireylere ihtiyacımız var. “STEM ile 21.Yüzyıl Yaşam Becerileri Projesi” bu amacımıza hizmet ediyor. Bu proje ile Muğla’da görev yapan öğretmenlere faydalı olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Editör: Gazete Muğla