Çevre Değişiklik ve İklim Bakanlığı Bodrum’a Neta Marina Tekne İmalat Yatçılık Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Anonim Şirketi tarafından yapımı planlanan yılda 45 tekne çekme kapasitesine sahip olacak olan Çekek Yeri Projesi için başlatılan ÇED sürecinin sonlandırıldığını açıkladı
Çevre Değişiklik ve İklim Bakanlığı Turizm Cenneti Bodrum’a Neta Marina Tekne İmalat Yatçılık Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Anonim Şirketi tarafından yapımı planlanan yılda 45 tekne çekme kapasitesine sahip olacak olan Çekek Yeri Projesi için ÇED sürecinin başlatıldığını açıklamıştı. Tesis için toplam yatırım bedeli 27.000.000,00 TL olarak faaliyet sahibi tarafından belirlenmiş. Proje hayata geçtiğinde, , yılda 7 adet 20 ila 60 metre büyüklükte tekne imalatı yapılacağı ve yılda 45 tekne çekme kapasitesine sahip olacağı açıklanmıştı.

CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek


BAKANLIK ÇED SÜRECİNİ SONLANDIRDI


Bakanlıktan, söz konusu projenin ÇED sürecinin sonlandırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Muğla İli, Bodrum İlçesi, Kumbahçe Mahallesi, Erol Agan Caddesi No:28/2 adresindeki 667Ada, 1 Parsel üzerinde ve deniz tarafındaki kaya dolgu alanıyla birlikte toplam 8.160 m² lik alanda NetaMarina Tekne İmalat Yat. Taş. Tur. San. ve Tic. Ath. İhr. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "TekneYat İmalatı, Bakım ve Onarım Tesisi, Çekek Yeri ve Travel Lift İskelesi" projesi için 23.05.2024tarihinde Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı yapılmış olup son görüş verme tarihi31.05.2024 olarak belirlenmiştir.29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 'Çevresel etki değerlendirmesi raporu özel formatının belirlenmesi' başlıklı 10. Maddesinin 2. fıkrasında "ÇED raporu özel formatı, özel format bedelinin ödenmesi mukabilinde verilir. Özel format bedeli, format için Bakanlık tarafından komisyon üyelerine yazılı olarak bildirilen son görüş verme tarihinden itibaren 1 ay içerisinde yatırılmaz ise ÇED süreci sonlandırılır." hükmü yer almaktadır.
Bahse konu hüküm uyarınca; özel format bedelinin komisyon üyelerine yazılı olarak bildirilen son görüş verme tarihinden (31.05.2024) itibaren 1 ay içerisinde yatırılmaması nedeniyle söz konusu projenin ÇED süreci sonlandırılmıştır”

Editör: Gazete Muğla