Gündem

O mesaj gelmediyse dikkat: Milyonları ilgilendiren kredi kartı kararı uygulamaya başlandı!

Kamu bankalarından kredi kartı kullanımıyla ilgili önemli bir karar geldi. Kredi kartı alışverişlerinde taksit dönemi resmen bitiyor…

KARAR’da yer alan habere göre; Kredi harcamalarındaki artışı kontrol altına almak için yapılan düzenlemeler kapsamında, kamu bankalarından yeni bir adım daha geldi. Nakit avans limitlerine %25 sınırı getirilirken şimdi de bankalardan kredi kartı harcamaları için yeni bir karar geldi.

1 NİSAN’DAN GEÇERLİ

Banka Dünyası’nın aktardığı haber kapsamında, sonradan taksitlendirme uygulamasında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda, bireysel kredi kartları ile sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri gibi alanlarda 1 Nisan itibari ile taksitlendirme yapılabilecek. Fakat giyim, market, elektronik gibi alışverişlerde sonradan taksitlendirmeye izin verilmeyecek.

Ziraat Bankası, 1000-100.000 TL arası sağlık ve eğitim, 1.000-25.000 TL arası vergi ve sigorta ödemelerinde faizsiz 4 aya kadar taksit imkanı sunulacak. Aynı zamanda, bu sektörlerdeki harcamalara kampanya dahilinde olmayan 500.000 TL’ye kadar olan tutarlar da yasal vadeler ile taksitlendirilebilecek.