Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk Kez “Baklofen Pompası Ameliyatı” nın Beyin ve Sinir Cerrahisi Ekibi tarafından başarı ile Yapıldığı açıklandı.

Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı... Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı...

Bütün vücutta kasılmaları sebebiyle değerlendirilen, uzun yıllar kullandığı ilaç tedavisine yanıt izlenmediği saptanan 20 yaşındaki hasta MSKÜ Eğitim-Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi ekibi tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

HAYATİ ÖNEME SAHİP AMELİYAT

Baklofen pompası, serebral palsi ve multiple skleroz (MS) gibi hastalıklarda kol, bacak ve gövdede kasılmaların geliştiği, ilaç tedavisine yanıtsız istemsiz katılıkların tedavisinde kullanılan, omurilik içine otomatik ilaç salınımı sağlayan bir cihazdır. Ortaya çıkan ciddi kasılmalar kol ve bacak eklemlerinde hareket sorununa yol açarak oturma, yemek yeme, hatta kişisel ihtiyaçların giderilmesinde engellere sebep oluyor.
Baklofen pompası bu kasılmaları neredeyse tama yakın gidermekte olup hastaların bakımı ve yaşam konforunun artmasında fayda sağlamaktadır. Fonksiyonel nöroşirurjinin önemli ameliyatlarından biri olmakla birlikte beyin cerrahisi, nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarınca multidisipliner olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. MSKÜ Eğitim-Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan bu ameliyat neticesinde hastanın yıllardır olan kasılmalarının belirgin olarak düzeldiği öğrenildi.
Başarılı geçen işlem sonrası Hastane BaşhekimivProf. Dr. Turhan Togan ve Başhekim yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Alaşan hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Editör: Beritan Yücel