Konserve yapımı, yaz aylarında bolca yetişen sebze ve meyveleri kış aylarında da tüketebilmek için yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Ancak, konserve yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte konservelerinizi daha uzun süre taze tutmanızı sağlayacak ve lezzetini koruyacak püf noktaları...
Kapak Seçimi: Tek Kullanımlık Kapaklara Öncelik Verin
Konserve yaparken kapak seçimine çok dikkat etmek gerekiyor. Daha önceki konservelerde kullandığınız kapakları tekrar kullanmamalısınız. Bu kapaklar, aylar sonra işlevini yitirebilir ve konservenizin hava almasına neden olabilir. Bu nedenle her konserve yapımında yeni ve tek kullanımlık kapakları tercih etmeniz çok önemlidir.
Konserve Kontrolleri: Asit Sesi Alarmı
Hazırladığınız konserveleri belirli aralıklarla kontrol etmeyi unutmayın. Her 10 günde bir konservelerin bulunduğu alana giderek kavanozlara kulağınızı dayayarak kontrol etmeniz öneriliyor. Eğer bir asit sesi duyarsanız, o konserve hava almış demektir ve bu durumda tüketmeden imha etmeniz gerekmektedir.
Tuz Seçimi: Kaya Tuzu Kullanımının Önemi
Konservelerinizin lezzetini ve tazeliğini korumak için tuz seçimine dikkat etmelisiniz. Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanız öneriliyor. Orta boy bir konserveye 2 kaşık kaya tuzu ekleyerek konservelerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.