Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’nce Kasım ayında başlayan ve Haziran ayı sonunda sona erecek olan “Kahvaltı ve Çorba Hazırlama Kurs Sonu” etkinliği Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe Milli Eğitim İlçe Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Kanat, kursiyer öğrenciler ve aileleri katıldı.

“KENDİ HAYATLARINI İDAME ETTİREBİLMELERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KURS”

Kursun amacına ilişkin açıklama yapan Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, “Halk Eğitim ile birlikte yaptığımız bu kursun amacı; orta düzeydeki zihinsel engelli bireylerin en azından kendine yetebilir duruma gelebilmeleri için kurslarımızı açmamız gerekiyordu. Halk Eğitim Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda bize yardımcı oldular.

CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek

Bu çocukların bizlerden sonra hayatlarını sürdürebilmeleri için bu kursları açıp sık sık tekrarlamamız gerekiyor. En azından kendi hayatlarını idame ettirebilmeleri için. Hem valiliğimiz hem milli eğitim müdürlüğümüz bize çok yardımcı oldular” dedi.

“143 SAATLİK BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Kanat, “Kasım ayında kahvaltı kursu açtık. Arkasında çorba hazırlama kursu açtık. 143 saatlik bir program gerçekleştirdik. Çocuklarımız kendi el becerileri ile hayatın içinde yer almalarını sağlıyorlar. Bir birey olarak kendi hayatlarını idame ettirmelerine fayda sağlıyor. Bütün ikramları kursiyer öğrencilerimiz hazırladı. 7 kursiyer öğrencimizin 27 Temmuz’da kursu sona erecek”

Editör: Beritan Yücel