AK Parti Menteşe 8. Olağan İlçe Kongresi Menteşe Öğretmenevi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kongreye; AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan, Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Tek listeyle girilen seçimde, ilçe başkanlığına yeniden Mustafa Algan getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu mesajıyla başlayan kongrelerde, teröre karşı güçlü birlik mesajları verildi.

Whatsapp Image 2024 10 27 At 16.15.55

“MENTEŞEMİZ, MUĞLA İLİNDE OYUNU ARTTIRAN İLÇELERDEN BİRİ OLMUŞTUR”
İlçe Başkanı Algan, “Heyecanımı mazur gören, ilk kurulduğu günden bu güne değin, genç bir delikanlı iken sandık müşahitliği görevi ile başladığım partimizin çatısında 22 yılda onlarca farklı görevde yer aldıktan sonra bugün sizlere Menteşe İlçe Başkanı olarak hitap etmenin haklı gururunu yaşıyorum.
Hepiniz biliyorsunuz ki; yaklaşık 1 yıl kadar önce Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlar ve Genel Merkezimizin talimatı ile ilçe Başkanlığı görevine atamam yapılmış bulunuyor.
Göreve başladığımız günden sonra, çok çetin bir Yerel Seçim Süreci için tüm teşkilatımız ile çalışmaya başladık. Ve nitekim tüm Türkiye’de ki oy düşüşüne nispeten Menteşemiz, Muğla İlinde oyunu arttıran İlçelerden biri olmuştur.
Bu yolda beni yalnız bırakmayan Yönetim Kurulu üyelerime, gençlik kollarıma, kadın kollarıma ve siz Ak Parti Üyesi hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“YILANLI KARLIK YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Akbük Plajının tamamıyla halkın kullanımında olması için konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Algan, “Yeni ilçe başkanlığımız döneminde, Yukarı mahalleleri Menteşe İlçemize bağlayarak şehir isi göç problemini çözecek, Yukarı mahallelerimizin yolunu kısaltacak yılanlı karlık yolunun takipçisi olacağız.
Kötekli kavşağı sorununun çözümünü hep beraber sağlayacağız. Üniversite Hastanesi otopark problemi çözülme aşamasında olup, Yeni Hizmet Binasının Yapımı yine bizlere nasip olacaktır.
Menteşe Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına kavuşacaktır. Menteşemizin göz bebeği olan Akbük Plajının tamamıyla halkın kullanımında olması ve buradaki çevre yolu çözümü yine bizim takibimizde olacaktır.

Şuanda birçok mahallemizde elektrik hatları yenilenmekte, birçok mahallemizde Aile Sağlığı Merkezleri ve yeni okul binaları projelendirilmektedir. Karamehmet ve Bayır Mahallelerinde yeni okul ve Sağlık Evleri projeleri ihale sürecindedir. Birçok mahallemiz AK Parti döneminde doğalgaz ile kavuşturulmuş olup Kafaca, Yeşilyurt ve Yerkesik gibi mahallelerimiz de yakın gelecekte doğalgaz ile tanışacaktır” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 10 27 At 16.16.10

“HEDEFİMİZ 2028 SEÇİMLERİNDE TEKRAR CUMHURBAŞKANIMIZI CUMHURBAŞKANI YAPMAK”
İl Başkanı Gültekin Akça, “Kongre süreçlerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, birlik ve beraberliğin olduğu, değişikliklerin olduğu kongreleridir. Ama biz kongre süreçlerinde hiçbir zaman hiçbir arkadaşımızı dışlamakla mükellef değiliz. Eski yeni tartışmasına asla müsaade edemeyiz. Evet değişenler olacaktır, yorulduğunu düşündüğümüz biz eskisiyle yenisiyle bu dava için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzde çok kıymetli 3 buçuk yıl var. Özellikle son 5 yılı gözden geçirdiğimizde pandemiyle başlayan Ukrayna Rusya savaşıyla devam eden ve son olarak ta 6 Şubat depremiyle yaşanan süreç iktidardaki bir parti için ciddi zorluk. Bu zorluğu bizzat yaşadık. Yeni dönem seçimsiz bir dönem hem partimiz adına hemde ülkemiz adına son derece kıymetli bir dönem. Bu dönemde inşallah teşkilatlar olarak bugün seçilen arkadaşlarımızda çok şanslı çünkü son 2 yılda 2 seçim ama önümüzde 3 buçuk yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemin kıymetini bilerek bu döneme özgü çalışmayla hedefimiz 2028 seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak, Cumhur İttifakınıda mecliste çoğunluğu sağlar şekilde desteklemek olacak” ifadelerini kullandı.

Muğla'da kedi telefon direğinde mahsur kaldı Muğla'da kedi telefon direğinde mahsur kaldı

Whatsapp Image 2024 10 27 At 16.16.43

Mustafa Algan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
“Açelya Güngör, Adem Çine, Ahmet Zeybek, Aytekin Acar, Batuhan Seyfullah Ateş, Binnaz Uyanık, Cenk Taşkın, Coşkun Akyol, Esat Kanal, Gamze Çaylı Türk, Gökhan Çarpar, Gülcan Şahin, Günnur Koçar, Hakan Tezcan, Hasan Çolak, Hatice Ecrin Savaş, Hüseyin Kerimoğlu, İsmet Baydur, Murat Baydur, Nasuh Aktaş, Nurettin Kayrak, Oğuz Aykan Uyanık, Öner Altaş, Recep Yılmaz, Sefa Çolakoğlu, Selçuk Bakır, Sertaç Soğancı, Üzeyir Balcı, Volkan Baka”

Muhabir: BERİTAN YÜCEL