Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediyesine alınacak helikopter konusunda şu aşamada bir çalışma söz konusu olmadığını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün sorularını yanıtladı.

Muhabirimizin, “MUSKİ’nin sayaç okuma işleri ihale edildi bu süreçten sonra ne olacak? MUSKİ’nin sayaç okuma sürecinde görevli personelin bir mağduriyeti olacak mı?” sorusuna Genel Sekreter Tayfun Yılmaz, şu yanıtı verdi:

“Şimdi biliyorsunuz bu konu MUSKİ Genel Müdürlüğünü ilgilendiren bir konu. Büyükşehir Belediye Başkanlığıımıza bağlı bir kurum MUSKİ Genel Müdürlüğü. Bu konuyla ilgili bilimsel bazı çalışmaları MUSKİ Genel Müdürümüz ukdesinde bir grup arkadaşımız bir çalışma arzı yapmışlar, bu çalışmayı getirdiler ve Sayın Başkanımız Ahmet Aras’a arz edildi. Çalışma sonunda sayaç okumayla ilgili bir takım kayıp kaçaklar bu sadece personelden kaynaklı değil. Çünkü Büyükşehir sürecine geçtiğinizde belde belediyelerden devralınan abone sistemleri değişiyor, onların tarifeleri değişiyor. Yıllık 1.5 milyar civarında burada bir kaybın olduğu kâğıt üzerinde tespit edildi. Yani MUSKİ Genel Müdürlüğü dediğimiz kurumun şu an 2024 bütçesi 5 milyar civarında. 1,5 milyarlık bir bütçe de %30'a tekabül ediyor”

MUSKİ ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLMEYECEK

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz,  MUSKİ’nin sayaç okuma ihalesi konusunda basında MUSKİ’nin özelleştirilmesi gibi bazı tabirlerin konuşulduğuna işaret ederek şu bilgileri verdi:

“Bu özelleştirme falan değil. Zaten hukuki olarak da özelleştiremezsiniz bu konuyu. Bu sadece 2 yıllık bir çalışmayı kapsayan sistemi kurduktan sonra, şimdi burada çok böyle detaylı bir konu bu. Nasıl anlatayım? Beş yıldız, altı yıldızlı bir otelin belde belediye zamanından devredilip hala kırsal okumasının yapılması veya yanlış okumalar, sayaç arızaları gibi konularda ciddi kayıp kaçakların söz konusu olduğunu tespit edildi. Buna istinaden daha profesyonel, sistemi tam olarak kuracak, başından sonuna bir aksiyona girilmesi gerektiğine karar verildi ve bu ihale de bu kapsamda yapıldı. Yoksa buradaki biz 250 civarındaki arkadaşı mağdur etmek, bu arkadaşların lokasyonunu değiştirmek, aile bütünlüğünü bozmak veya özlük haklarıyla ilgili bir mağduriyet yaratmak maaşla ilgili ücret politikasıyla ilgili farklılık yaratmak gibi bir durum asla söz konusu değil”

YERLİ VE MİLLİ ARAÇLAR ALACAĞIZ

Muhabirimizin, “MUSKİ 2 Adet TOGG aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin de 20 adet TOGG alacağı söyleniyor, bu süreçle ilgili bir çalışma var mı?” sorusuna Yılmaz, şu yanıtı verdi:

“Şimdi zaten tasarruf tedbirleri kapsamında araç ihtiyaçları ile ilgili konular bakanlığın iznine tâbi. Onay geldikten sonra da tercihen Türk malının kullanılması ifadesi var. Bunu sözde yapanlar var bir de özde yapanlar var. Biz bütün konularda devlet malzeme ofisi üzerinden yerli ve milli ürünleri kullanma noktasında bir tasarruf sergiliyoruz mümkün olduğu kadar. Talep ve arzın imkânı çerçevesinde bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz, önümüzdeki 2025 yılı yatırım programında da bu kapsamda bir planlamamız var. Meclisten de bütçemiz geldi, tel cetvellerine de işlendi bu konu. Bundan sonraki düzen, mevcut kanun yönetmelikler, bütçenin izin verdiği hususlar doğrultusunda da gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep beraber göreceğiz. Sayı anlamında net bir şey söylemem doğru olmaz çünkü hizmet alanları her geçen gün gelişiyor.”

Whatsapp Image 2024 12 30 At 11.00.18

VATANDAŞTAN TALEP GELDİ, BÜYÜKŞEHİR FİZYOTERAPİST ALDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, vatandaşlardan gelen talep üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapistler aldığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Fizyoterapistler gidiyor vatandaşlara hizmet veriyor, kırsalda evinden çıkamayan mağdur vatandaşlar evinden çıkamıyor çünkü. Şimdi bu arkadaşların devamlı olarak hareketli bir şekilde üç fizyoterapist her gün bir ilçeye dağılıyor. Şu an biz havuz sistemini kullanıyoruz araçtan. Ama bu arkadaşlara günün sonunda özel bir araç tahsis etme ihtiyacı çıktı önümüze. Şimdi bu arkadaşlarla ilgili bu durum yeni gelişen bir durum yani. Çünkü bu konu gerçekten ciddi bir teveccüh gördü. Online görüşme sistemimiz var. Kırsaldan bir vatandaş randevu alıyor, görüşüyoruz. Evine gitme gerekliliği doğuyor. Ama yoğun çalışıyorlar.”

DALAMAN’DA 100 YAŞ EVİ AÇACAĞIZ

Yılmaz, kadın sığınma evleri açtıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kadın sığınma evlerinde bazı vasıftaki personeli temin etmekle zorlanabiliyoruz. Yerlerini söylemem çok doğru değil. Buralarda görevlendireceğimiz arkadaşlar da doğru nitelikteki arkadaşları bulana kadar mobil olarak bir orası bir diğer yer bir yerine gitmesi gerekebiliyor. Yani ihtiyaçlar her geçen gün artıyor. Dalaman'da şimdi biraz önce 100 yaş evi mevzusu geçti. Dalaman'da bir 100 yaş evi merkezi açacağız. Ortaca’da şimdi iki ay sonra bir kreşimiz faaliyete girecek. Seydikemer'de yine iki ay sonra bir öğrenci evimiz, bir kreşimiz faaliyete geçecek. Sosyal projelerimizi destekleyen durumlar var. Bu ihtiyaçlar çeşitlendiği sürece sayılarda dinamik olarak değişebiliyor.”

HELİKOPTER ALIM SÜRECİ ERTELENDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, “Muğla Büyükşehir Belediye hizmetlerinde kullanmak üzere helikopter alacak mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

KARDA YİYECEK BULAMAYAN YABAN KEÇİLERİNİ UNUTMADILAR KARDA YİYECEK BULAMAYAN YABAN KEÇİLERİNİ UNUTMADILAR

“Helikopterle ilgili şu an bir tasarruf söz konusu değil. Bu kentin bir helikopter ihtiyacı var. İstanbul’un yüz ölçümünün yaklaşık 2.5 katı büyüklüğünde bir coğrafyada yaşıyoruz, beraberinde ters kompartımanlık bir coğrafya yani bugün Seydikemer’den Bodrum’a gitseniz 3.5- 4 saatinizi alıyor. Öyle bir ihtiyaç var ama şu anki ekonomik koşulları göz önünde bulundurduğumuzda helikopter konusuyla ilgili bir tasarrufumuz söz konusu değil.”

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ