Bodrum Haberleri

MÜLTECİLERİN BODRUM'DAN KOS'A KAÇIŞI SAHİLDE SON BULDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla zodyak Botla Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçmak isteyen Suriye ve Afgan uyruklu kaçaklar Türk Sahil Güvenlik ekiplerine yakalanınca rotayı, turistlerin ve tatilcilerin güneşlendiği sahile çevirdiler.

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla zodyak Botla Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçmak isteyen Suriye ve Afgan uyruklu kaçaklar ile Türk Sahil Güvenlik ekipleri arasında yaşanan kovalamaca sahilde son buldu.

Alınan bilgiye göre, Bodrum'da Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu bir Zodyak botu radardan tespit etti. Ekiplerin Zodyak botu fark etmesi ile birlikte, Kos adasına kaçmaya çalışan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kaçaklarla ekipler arasında denizde kıyasıya bir kovalamaca başladı.
Zodyak Botla Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçmak isteyen Suriye ve Afgan uyruklu kaçaklar Türk Sahil Güvenlik ekiplerine ait Botlar peşlerini bırakmayınca rotayı, turistlerin ve tatilcilerin güneşlendiği sahile çevirdiler.
SAHİLDE KOVALAMACA YAŞANDI
Sahilde, güneşlenen turistler ise Sahil Güvenlik ekipleri ile kaçaklar arasında yaşanan kovalamacayı saniye saniye görüntülediler, sahilde çıktıktan sonra ellerindeki can simitleri ile kaçmaya çalışan kaçaklar ise ekipler yaşanan kovalamaca sonrasında yakalandılar. Turistlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleşen takip, sahile yakın bir noktada son buldu. Suriye ve Afgan uyruklu kaçaklar karaya çıkarak kaçmaya çalışsa da, Sahil Güvenlik ve kısa sürede bölgeye gelen jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yakalandılar.
30 KAÇAK GÖÇ İDARESİNE TESLİM EDİLECEK
Bodrum Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerinin ortak operasyonu ile yakalanan 30 kadın, erkek ve çocuk Afgan ve Suriyeli kaçağın Jandarma İlçe Komutanlığında işlemlerinin ardından Muğla Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.
Muğla’da son 2 günde sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 100’den fazla kaçağın yakalandığı bildirildi.