Muğla yöresine ait olan ve genellikle et ya da tavukla yapılan çökertme kebabı, Rize'de balıkla hazırlanarak yeni bir lezzet boyutuna taşındı. Rizeli balıkçılar, geleneksel çökertme kebabını, lezzetiyle ünlü levrek balığıyla yaparak alışılmışın dışına çıktılar. "Balık yoğurtla yenilmez" veya "Balıktan sonra süt ürünleri tüketilmez" gibi önyargılara meydan okuyan bu yeni tat, Rizeliler için vazgeçilmez bir lezzet haline geldi.
Yeni lezzetiyle, deniz ürünleri ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmez olduğu yönündeki algıya da meydan okuduklarını belirten Lokman Armağan, şunları söyledi "Çökertme Türk mutfağında olduğu gibi dünyada da en beğenilen yemekler listesinde zirvede. Biz sahil şehri olarak Rize'de 'Balık bizim işimiz. Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı. Yiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim. Çelişki yaşayan müdavimlerimizde bir daha ki sefere 'Levrek çökertme istiyorum' diye ısrarla istediler" dedi.
Vatandaşların kılçıkla uğraşmadan lezzetli balık tüketmek istediklerini, bu nedenle çökertme için en uygun balık türünün levrek olduğunu kaydeden Armağan "Levrek şu anda fileto çıkarttığımız balık grubunda. Kılçıksız, vatandaşın beğendiği en güzel balıklardan birinci sırada diyebilirim. Vatandaş eskisi gibi kılçıkla pek uğraşmak istemiyor, kılçıksız balık lezzetli olduğu zaman hiç çekinmeden bol miktarda tüketebiliyorlar. Bizimkisi bir furya değil ama levrekle burada yapılan çökertmenin beğenildiğini ciddi anlamda söyleyebilirim. Ciddi bir müdavimi de şuanda var" ifadelerini kullandı.