"Best places for a beach holiday in october" başlığıyla "Ekim ayında plaj tatili için en iyi yerler" listesini açıklayan gazete, Türkiye'den sadece Fethiye'yi seçmişti.

Ölüdeniz, hem doğal güzellikleri hem de sunduğu aktivitelerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir destinasyon.

Fethiye'de zincirleme kaza: 5 kişi yaralandı Fethiye'de zincirleme kaza: 5 kişi yaralandı

THE TİMES'IN FETHİYE’Yİ ÖNERDİ

Ekim tatili için 11 ülkenin tatil merkezlerini tavsiye eden The Times'ın Fethiye ile ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"İngiltere'den Dalaman havaalanına direkt uçuşlar sayesinde kolayca ulaşılabilen Fethiye, Türk Rivierası'nın ana merkezlerinden biri ve aileler için kusursuz bir seçenektir. Bölgenin çam ormanlarıyla kaplı dağlarını bisiklet sürerek keşfetmek, muhteşem Ölüdeniz plajının ve Mavi Lagün'ün geniş kumlu alanında uzanmak ve geleneksel bir gulet tekne gezisiyle Kelebekler Vadisi'ni keşfetmek için bir üs olarak kullanın. Ayrıca antik kaya mezarlarıyla dolu Likya Yolu'nun bazı kısımlarında yürüyüş yapabilirsiniz."

ÖLÜDENİZ PLAJI’NA YOĞUN İLGİ

Ölüdeniz Plajı, Türkiye’nin Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde yer alan ve ülkenin en ünlü plajlarından biri. Özellikle turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalı ve çevresindeki doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor.

Ölüdeniz Plajı’nın özellikleri görenleri kendine hayran bırakıyor. Ölüdeniz, sakin ve sıcak sulara sahip olup, su sporları için ideal bir yer. Kumsalı genellikle ince kum ve hafif çakıl karışımından oluşuyor.

Plajın arkasında bulunan dağlar, bölgeye eşsiz bir manzara sunuyor. Ayrıca, plajın hemen yanında bulunan Ölüdeniz Lagünü, koruma altında bir alan olup, doğa yürüyüşü ve piknik için popüler bir yer. Bölgeyi ziyaret eden turistler adete doğal güzellikler karşısında büyüleniyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra Ölüdeniz Plajı aktiviteler bakından da oldukça zengin bir yer. Paragliding (yamaç paraşütü) gibi macera dolu aktiviteler, Ölüdeniz’in sunduğu olanaklar arasında. Ayrıca, tekne turları, dalış ve yüzme gibi su sporları da oldukça yaygın aktiviteler olarak göze çarpıyor.

Plaj çevresinde restoranlar, kafe ve konaklama tesisleri bulunuyor, bu da ziyaretçilere konforlu bir deneyim sunarak kaliteli hizmeti beraberinde getiriyor.

ÖLÜDENİZ PLAJI’NA NASIL GİDİLİR?

Ulaşım açısından Fethiye merkezine oldukça yakın olan Ölüdeniz, karayolu ile kolayca ulaşılabilir. Ayrıca, dolmuş ve otobüs seferleri ile de ulaşım sağlanabilir.

ÖLÜDENİZE NEDEN ÖLÜDENİZ DENİLİYOR?

Fethiye'den Ölüdeniz'e çamlar arasından giden yol 14 km. Yokuşlu inişli yolun sonunda birden müthiş bir mavi çıkıverir karşınıza. Burası Belcekız Koyu'dur. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz'i görürsünüz. Ölüdeniz büyülü gibidir, kıpırtısız durur öylece. Dibinde tek bir yosun bile yoktur, beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz'e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici turkuazı zenginleştirir. Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız'ı görür. Görür görmez de vurulur.

Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir.

Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar kurt ise oğlunun gönül macerasını bilmektedir. Oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını sanır.

Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atar ve dümene yapışır ki durumu görür. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ