Muğla’nın Menteşe ve Yatağan İlçelerinde yer alan mermer kesme ve işleme tesislerinin faaliyetleri sonucu oluşan mermer atıklarının depolanması, geri kazanımı ve bertarafı süreçlerinde yaşanan sorunlara yönelik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat başkanlığında İl Müdürlüğü toplantı salonunda istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla Mermerciler Derneği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş., Yatağan Belediye Başkanlığı, Menteşe Belediye Başkanlığı yetkilileri katılım sağladı.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Toplantıda döküm sahaları konusunda yaşanan sorunlar görüşülerek mermer atıklarının geri kazanımına dair kalıcı ve sürdürülebilir çözüm önerileri sunuldu.

Yapılan çalışma ve değerlendirmeler sonucunda Muğla Mermerciler Derneği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin konu ile ilgili ortak çalışmalar yapmalarına karar verilerek toplantı sonlandırıldı.

Editör: Beritan Yücel