Muğla’ya 50 yıldır hizmet veren, ilk ve son kalan sanayi tesisi olan Kireç Sanayi, mahkeme kararıyla mühürlendi. Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi Karabağlar Yaylası mevkii girişinde yer alan Muğla Kireç Sanayi'nin lisansı mahkeme kararı ile iptal edildi.

1969 yılından bu yana Muğla'ya hizmet veren, yaklaşık 100 kişinin çalıştığı kireç sanayinin çevre lisansının iptal edildiği, aynı zamanda Ayfa Beton'un da izin belgesinin iptal edildiği öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Muğla’da bir vatandaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Kireç Sanayi Tesisinin ‘yakıtların yakılmasının iptali’ yönünde Muğla 1. İdare Mahkemesine 2018’de dava açtı. Mahkeme, 30.10.2019’da verdiği ara kararla tesisin ‘çevre izin ve lisans belgesini’ iptal etti. Bünyesinde 45, yan kuruluşlarla yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayan tesise gelen yetkililer, fabrikayı mühürleyerek faaliyetini durdurdu. Hukuki süreç devam ederken, tesisle birlikte bazı beton santrallerinin de mühürlendiği öğrenildi.

Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

Kireç sanayinin 50 yıldır faaliyet gösterdiğini belirten vatandaşlar, şunları belirtti; “Kireç sanayi, bacası olan fakat tütmeyen bir fabrika. Çünkü 20 yıldır bacalarında filtreler var. Doğaya, zeytine zararı yok. Karar Türk sanayisinde verilmiş ciddi bir yaradır. Müktesep hakların ortadan kalkmasına sebep olabilir. Büyük tehlikedir.”

Editör: Gazete Muğla