Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Muğla’nın 7 ilçesinde “Sosyal Hizmet Merkezi” uygulaması ile vatandaşların ihtiyaçları en hızlı şekilde karşılanıyor. Sosyal Hizmet Merkezi olmayan ilçelerde ise İrtibat Noktaları oluşturulduğu ve bu ilçelerde yaşayan vatandaşların Sosyal Hizmet Merkezine gitmeden başvurularına rahatlıkla yapacakları öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı rehberliğinde Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 13 ilçemizin 7’sinde Sosyal Hizmet Merkezi bulunuyor.
Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri Başvuru Tespit ve İzleme Birimi, Uygulama Birimi, Eğitim ve Danışmanlık Birimi, Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi olmak üzere dört ana birimden oluşuyor.
Muğla’nın Menteşe,Marmaris,Fethiye,Yatağan,Bodrum,Köyceğiz veMilas ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar istek ve taleplerini Sosyal Hizmet Merkezlerimize giderek taleplerini uzman personellerle görüşerek bakanlığın hizmet modellerinden faydalanıyorlar.

6 İLÇEDE İRTİBAT NOKTASI OLUŞTURULDU

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Hizmet Merkezi olmayan Muğla’nın Datça,Ula,Kavaklıdere,Seydikemer,Ortaca,Dalaman ilçelerinde İlçe Kaymakamlıklarına bağlı olarak 29 Temmuz tarihi itibariyle İrtibat Noktaları oluşturulduğu öğrenildi. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşların Sosyal Hizmet Merkezlerine gitmeden başvurularına rahatlıkla yapacakları öğrenildi.

SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ
Devletimizin halkını yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ivedi bir şekilde tespit edip devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızı sunmayı amaçlıyor.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesinden, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulmasından ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu gündüzlü sosyal hizmet kuruluşlarıdır.

Editör: Gazete Muğla