Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, “Eğer biz Belediyelerden SGK Borçlarını tahsil edemezsek SGK'lı vatandaşlarımızın mesela hastane masraflarını karşılayamayız. Medikalciye, Eczaneye para ödeyemeyiz. En önemlisi Emeklilerimizin emekli maaşlarını karşılayamayız” dedi.
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e özel açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2024-08-13-at-12-12-46.jpegwhatsapp-image-2024-08-13-at-12-12-45-1.jpegArslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının talimatı doğrultusunda SGK Borçlarının ödenmesi konusunda tüm belediyelerle birebir konuşarak durumun önemini anlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Görüşmelerimizde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun pirim gelirleri ile dönen bir kurum olduğunu anlattık. Bizim için bir özel sektör işletmesi neyse, bir belediye işletmesi de aynı. Eğer biz Belediyelerden SGK Borçlarını tahsil edemezsek SGK'lı vatandaşlarımızın mesela hastane masraflarını karşılayamayız. Medikalciye, Eczaneye para ödeyemeyiz. En önemlisi Emeklilerimizin emekli maaşlarını karşılayamayız. SGK'nın sistemi tamamen prim odaklı. SGK'nın prim tahsilatı hayati öneme sahip. SGK Prim tahsilatı yapamazsa hepimizin günlük yaşamı olumsuz etkilenir. Tahsilat sürecinde, yapılan tahsilatın toplumsal önemini işletmelere ve vatandaşlarımıza çok iyi anlatıyoruz ve onlardan empati yapmalarını istiyoruz. Prim sürecinde yaşanan aksaklıktan etkilenen hepimizin yakını olabilir”
BELEDİYELERİN SGK BORÇLARI
Muğla'da SGK'ya Prim borcu olan belediyelerin Belediye Başkanları ile bire bir görüştüklerini ifade eden SGK İl Müdürü Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buradan sürece olumlu yaklaşımları nedeniyle tüm belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir kaç Belediye Başkanımız hariç istisnasız tamamı SGK İl Müdürlüğümüze geldiler, onlara tahsilat yöntemlerimizi anlattık. Tahsilat yöntemlerimizden olan 48'inci madde taksitlendirmesi dediğimiz 36'aya bölen taksitlendirme yöntemine müracaat eden Belediyelerimiz oldu. 41'inci madde dediğimiz "Borç Karşılığı Mal Takası" yapmak isteyen belediyelerimiz söz konusu oldu. Bu iki özelliği kullanamayıp geçmiş dönem borçlarından kısmi ödemeler yapan belediyelerimiz oldu. Belediyelerimizle yaptığımız görüşmeler ve taleplerimiz karşılık buldu. Belediyelerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Beklentimiz tüm borçları Belediyelerimizden sorunsuz şekilde tahsil etmek”

ÖDEME GÜCÜ OLMAYAN İŞVERENE TAKSİT KOLAYLIĞI

İkbal katledilmişti: Surlara demir bariyerli önlem! İkbal katledilmişti: Surlara demir bariyerli önlem!

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, İşverenlerin primler konusunda göstereceği hassasiyetin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“İşverenlerimiz Bu konuda ne kadar hassas olurlarsa toplumsal yaşama önemli katkı sağlamış olurlar. SGK olarak primlerini düzenli ödeyen Kamu ve Özel şektör işletmelerine teşviklerimiz söz konusu. Küçük bir borç bile bu teşviklerden yararlanmaya engel teşkil ediyor. Ödeme gücü olmayan işverenlerimiz için 48 madde taksitlendirmesi yapıyoruz. Ödeme yapmak isteğinde olan ama durumu el vermeyen işverenlerimize taksitlendirme konusunda her zaman yardıma hazırız”

Editör: Gazete Muğla