Covid Salgın dönemi ve ardından ülkemizi derin bir mücadeleye sevk eden 6 şubat depreminin gençlerin sosyal ve duygusal yaşam becerilerine etkisi göz önünde bulundurularak başlanan projede, inovatif, girişimci, geleneklerine bağlı, milli ve manevi inançları yüksek, haklarını bilen, özgür fikirli, yarınlara bilgisi ve kültürüyle ışık tutacak lider ruhlu gençler yetiştirmek üzere bir çok farklı eğitim ve uygulamalara yer verildi.

Hem kendilerinin hem de akranlarının ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak düzenledikleri eğitim ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin sonuncusunu ise Muğla Valiliği Protokol Şube Müdürü Durali Doğru ile gerçekleştirdiler. Gençlik çalışmalarını Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Muğla Valiliğimizin imkânları ile gerçekleştiren gençlere “Kamu Kurumlarında Kurumsal Nezaket ve Protokol Kuralları” konusunda keyifli ve anekdotlarıyla zengin bir bilgilendirme yapan Doğru’ya gençler kendi el becerileriyle oluşturdukları bir hatıra ile teşekkür ettiler.

Menteşe’de feci kaza: 1 yaralı Menteşe’de feci kaza: 1 yaralı

Program sonunda katılımcı gençler için düzenlenen belge töreninde gençler belgelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Gençlik Hizmetleri Müdürü Münir Özalp, Protokol Şube Müdürü Durali Doğru ve Kötekli Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi’den teslim aldılar.

Projeye eğitmen ve danışman olarak destek veren Kötekli Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ayşe Karanlık gençlere, Gençlik Merkezleri’nin zenginliği sizsiniz, Bakanlığımızın en bilinir görseli, akademik başarılarının yanında, sosyal, kişisel ve bilişsel gelişimine kıymet vererek kendini toplumsal hayata hazırlayan siz gençlersiniz. Gencin aynası gençtir ve tüm gençleri gençlik merkezlerimizde yapacağınız çalışmalarınız ve edindiğiniz deneyimlerinizle, yine gençlik merkezlerimizde sizler ağırlayacaksınız. Program boyunca gençlerin faaliyetleri gerçekleştirmesi için imkân sunan, Muğla Valiliğimiz, Menteşe Kaymakamlığımız, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz’e gençler ve Kötekli Gençlik Merkezim adına şükranlarımı sunarım.” dedi.

Bu projeye aktif katılarak belge almaya hak kazanan, ülkemizin farklı kentlerinden üniversite öğrenimi amacıyla Muğla’ya gelen ve yolları aynı amaçla Kötekli Gençlik Merkezi’nde buluşan 23 genç önümüzdeki dönem ilgi, istek ve ihtiyaçlarına göre farklı faaliyetlerle gönüllü liderlik çalışmalarına devam edecekler.