Dumlupınar İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri, yerli ürünlerin önemini anlatmayı hedefleyen etkinlikte, limonata yapımının keyifli ve pratik adımlarını öğrendiler.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Gastro Muğla sahibi Timur Kocabıçak, "Yerli Malı Haftası kapsamında Dumlupınar İlkokulu'nu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.
Öğrencilerimize, gazlı içeceklerden kaçınmalarını, yerli malı tercih etmelerini ve gazlı içeceklerin vücutta oluşturduğu olumsuz etkilerden bahsederek, kendi limonatalarını yapmalarını öneriyoruz.
Bu etkinlik sayesinde, çocuklarımıza sağlıklı içecekler hazırlamayı öğretmeyi amaçlıyoruz" dedi. Dumlupınar İlkokulu 2-C sınıfı öğretmeni Selma Yağmur Mutlu ise, "Öğrencilerimize yerli üretimin önemini anlatmak için burada toplandık. Gastro Muğla'da öğrencilerimiz hem limonata yapmayı öğreniyor hem de yerli üretimle yapılan yemekleri tanıyorlar.
Ayrıca, yerli malı ve üretim hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için müzeyi gezme fırsatı da bulacaklar" şeklinde konuştu. Dumlupınar İlkokulu 2/C sınıfı öğrencisi Zeynep Günay, "Yerli Malı, Türk halkının kendi yaptığı yiyecekleri alarak Türk malına katkı sağlamak demek. Bugün burada yerli malını kutluyoruz ve limonata yapıyoruz" dedi.