Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu satıcılarının Menteşe’deki Kötekli Mahallesinde üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattığı bilgisi alındı. Bunun üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şüpheli E.Y'nin kız arkadaşı olan D.Ş.’nin şüpheli grubuyla organize hareket ettiği değerlendirilerek dosya genişletildi.

UYUŞTURUCUYU SALÇA KUTUSU İÇİNE GİZLEDİLER

Yapılan araştırma kapsamında şüpheli İ.Y.F’nin Mersin’den salça kutusu içerine gizlenmiş 288,5 gram esrar maddesini otobüsle Muğla’ya sevk ettiği tespit edildi. Uyuşturucu maddenin, Muğla’daki kardeşi H. F. ve arkadaşı M.Ç’nin otogardan teslim aldıkları anlaşıldı. Yapılan operasyonla H. F. İle M. Ç. uyuşturucu maddeyle birlikte yakalandı. Şüpheliler hakkında yasal işlem yapıldı. Bir diğer uyuşturucu operasyonunda şüpheli E.Y.’nin İzmir’den Muğla’ya 30,00 gram esrar maddesi ile gelirken otogarda yakalandığı bildirildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mersin’i de kapsayan Muğla merkezli 5 şüphelinin kullandıkları ikametlerinde muhtemel suç ve suç unsurları ile yakalanmalarına yönelik operasyon yapıldı. Olayla ilgili şüpheliler İ.Y.F, H.F, E.Y. ve A.K yakalandı. Operasyon kapsamında H.F.'ın kardeşi Youtuber İ.F. sentetik ecza uyuşturucu maddesi ile yakalandı. Yapılan aramada toplamda 613,5 gram gram esrar maddesi, 43 adet Galara Sentetik ecza, 12 adet Galara Sentetik ecza ve 10 adet Exstasy hap öğrencileri zehirlemeden ele geçirildi.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Şüpheliler uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan işlem başlatıldı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığımca SEGBİS marifetiyle ifadeleri alınan şüpheliler İ. Y. F. ile M. F. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan H.F. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.Y. adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer şüpheli İ.F. hakkında ise uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlem yapıldı.

Editör: Beritan Yücel