Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Tuğçe Arabalı, iftar ve sahur öğünlerinde dikkat edilmesi gereken temel noktaları paylaştı. Arabalı, iftarı 1 kepçe çorba veya salata ile açtıktan sonra 15 dakika ara verilmesinin faydalı olduğunu belirtti. Ayrıca, sahurun atlanmaması gerektiğini vurgulayan Arabalı, sahurda tüketilmesi gereken yiyecekler ve içecekler hakkında önerilerde bulundu.
İftar ve sahur arasında bol su içilmesi gerektiğini belirten Arabalı, kafeinli içeceklerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, orucun kilo verme ve kan basıncı ile kolesterolü düşürmeye katkı sağladığını ancak iftar ve sahurda aşırıya kaçmanın kilo alımına neden olabileceğini aktardı. Arabalı, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sadece oruç için değil, genel sağlık için de önemli olduğunu vurguladı.
Sahurda ise süt, tam buğday ekmeği, peynir, haşlanmış yumurta ve meyve gibi dengeli bir öğün öneren Diyetisyen Arabalı, iftarda ise çorbadan sonra etli sebze yemeği veya ızgara etler ile sağlıklı bir menü sunmanın önemini belirtti. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirecek E vitamini ve D vitamini açısından zengin gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Diyetisyen Arabalı, Ramazan’da sağlıklı beslenme için doğru gıda seçimlerinin önemini bir kez daha hatırlattı.