Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nin “Kanalizasyon Hattı Kısmi Deplase” yapım işini alan müteahhit işini zamanında bitirerek, teslim etti ve hazır olduğu söylenen parasını alamayınca, Muğla İl Sağlık Müdürlüğünü icraya verdi.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e yaşanan süreci anlatan Müteahhit İsak Akdaş, Nisan ayında yapılan ihale ile Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nin “Kanalizasyon Hattı Kısmi Deplase” yapım işini 1 milyon 997 Bin TL sözleşme tutarı ile aldıklarını anlatarak, “Bize işin önemli olduğu ve hızlıca bitilmesi gerektiği söylendi. Bizde kısa sürede işi tamamlayarak teslim ettik. İşi aldığımızda bize paranız kasada hazır dediler ama ödememizi yapmadılar. Bizi sürekli ödeme yapacağız diye oyalıyorlar” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜ İCRAYA VERDİ
Aktaş, hak ettiklerini paralarını söz verilen süre içinde alamadıkları için avukatı aracılığı ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğünü İcra’ya verdiğini belirterek, “Avukatımız Muğla Sağlık Müdürlüğüne ait 3 binek otomobilin hacz edilmesi için Muğla 1. İcra Dairesine başvurdu. İcra Dairesi ise Borçlu kurumun Devlet Kurumu olması nedeniyle haciz talebimizi reddetti. İşi yaparken çalıştığımız taşeronlara borçlandık. Bu olay bizi mağdur etti. Sağlık Bakanlığımızın sürece müdahil olarak yaşadığımız mağduriyeti gidermesini istiyoruz” diye konuştu.
Muğla Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığından ödenek talebinde bulunduklarını ifade ettiler.

Editör: Gazete Muğla