Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85.yıldönümü dolayısıyla Muğla’da anma programı düzenlendi.

vlk207.jpg

Anma programı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Program daha sonra MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

vlk206-001.jpg

Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

Anma programına; Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, kurum il müdürleri, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada öğrencilerin bayraklar eşliğinde sahneye çıkmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

vlk202-001.jpg

“ATAM; FİKİRLERİNİ, DUYGULARINI ANLIYOR VE HİSSEDİYORUZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü yaptı.

Kömürcü, konuşmasında şunları söyledi:

“Asırlarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış olan Türk Milleti’nin, her türlü yokluğa, yoksulluğa, silah ve mühimmat eksikliğine rağmen yedi düvelden oluşan Haçlı ordusuna karşı kazandığı son zaferin komutanı, Şanlı ve cesur bir mücadeleyi tarih sahnesine taşıyan askeri bir deha, örnek liderliğiyle tüm dünya devletlerinin saygısını kazanan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve vatanını korkusuzca savunan kahraman şehitlerimiz öylesine bir destan yazdılar ki, tüm mazlum milletlere örnek oldu. Sadece yeni bir devlet kurmakla kalmamışlar, aynı zamanda milli irade, milli direnç, milli bilinç, milli birlik ve beraberlik gibi değerlerin gücüyle; barışın, huzurun ve milli varlığımızın mührünü bu topraklara vurmuşlardır.”

vlk205.jpg

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDA MÜCADELEMİZİ SONSUZA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

“Gelecek nesillerin emanetini omuzlarında taşıyan Türk eğitimcileri olarak; Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı kutlu yolda; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirip, mücadelemizi yılmadan yorulmadan sonsuza kadar sürdüreceğiz. Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olan Türk gençliği, vatan, bayrak gibi kutsal değerlerimize, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bugün olduğu gibi, yarın da sahip çıkacaktır.”

vlk201.jpg

Konuşmanın ardından okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından ödül verildi.

Daha sonra Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ adlı program sergilendi.

Duygu dolu anların yaşandığı programda öğrenciler ayakta alkışlandı.