Muğla’da o belediye başkanı hakkında, Bakanlıktan soruşturma izni talep edildi

 MUHABİR
.

-Muğla’nın Datça ilçesinde ilk döneminde 2 Dönem Belediye Başkanı olarak görev yapan Gürsel Uçar, yeni seçilen CHP'li Aytaç Kurt’a görevi teslim ederken skandal sözlere imza atarak, “ Sandıktan ikinci çıkan MHP'li adayı hedef alan Uçar, "Ben belediyeye almış olduğumuz o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’li faşist insana kim olursa olsun, 'Başkanım' demesini içime sindiremiyorum. Görevim süresince belediyeye alınan her personelin CHP'li oldu” ifadelerini kullanmıştı.
-Datça Cumhuriyet Savcılığı, MHP’lilerin yaptığı şikayetler sonrasında, Datça eski Belediye Başkanı Gürsel Uçar, hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme ve Görevi Kötüye Kullanma” suçlaması ile İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi, Bakanlıktan gelen cevabın ardından soruşturma başlatılacak.

Muğla’nın Datça ilçesinde Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde, "Ben belediyeye almış olduğumuz o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’li faşist insana kim olursa olsun, 'Başkanım' demesini içime sindiremiyorum. Görevim süresince belediyeye alınan her personelin CHP'li oldu” ifadelerini kullanan Datça eski Belediye Başkanı Gürsel Uçar hakkında, Datça Cumhuriyet Savcılığı’nın İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Datça Eski Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ın Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde yaptığı konuşma sonrasında, MHP’lilerin yaptığı şikayetler sonrasından Datça Savcılığının harekete geçtiği ve Gürsel Uçar, hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme ve Görevi Kötüye Kullanma” suçlaması ile İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istediği ve İçişleri Bakanlığından Bakanlıktan gelen cevabın ardından soruşturmanın başlatılacağı bildirildi.

MHP’LİLERE FAŞİST DEMİŞTİ
Muğla’nın Datça ilçesinde ilk döneminde atama, ikinci döneminde ise seçilmiş başkan olarak görev yapan ve 31 Mart'taki seçimlerde aday olmayan CHP’li Gürsel Uçar, yeni seçilen CHP'li Aytaç Kurt’a görevi teslim ederken skandal sözlere imza atmıştı.

Sandıktan ikinci çıkan MHP'li aday Feyzullah Güladayı’ı hedef alan Uçar, "Ben belediyeye almış olduğumuz o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’li faşist insana kim olursa olsun, 'Başkanım' demesini içime sindiremiyorum. Görevim süresince belediyeye alınan her personel CHP’liydi” demişti.

BELEDİYEYE ALDIĞIM HER PERSONEL CHP’Lİ İTİRAFINDA BULUNMUŞTU
CHP’li Eski Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, devir teslim töreninde belediyeye alınan her personelin CHP’li olduğunu belirterek, skandal sözler sarf etmişti. Görevi yeni başkana devreden Uçar, belediye başkanlık makamında yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Kendi partilimize yapma ilhamlarını hep beraber yaşayalım. O güzellikleri hep beraber tadalım. Çünkü arkadaşlar ne olursa olsun belediyeye her aldığımız kişi Cumhuriyet Halk Partili. Ben belediyeye almış olduğumuz o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’li faşist insana kim olursa olsun, 'Başkanım' demesini içime sindiremiyorum. O bakımdan o güzellikleri tattıra tattıra siyaset yapalım, kendi partimizin hiçbir zaman yüzünü, boynunu yere eğdirmeyelim. Bu mutlulukları bu partimize yaşatmak adına şimdiden başarılar diliyorum”

MHP’Lİ ADAY: "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETMEKTİR"
Cumhur İttifakının Datça Belediye Başkanı olan MHP’li Feyzullah Gülada ise yaşanan olay sonrasında şu açıklamayı yapmıştı:
“Gürsel Uçar, itiraf niteliğindeki sözlerle görev yaptığı dönem içerisindeki tüm icraatlarında, kanun ve mevzuat hükümlerine uymadığını, belediye kaynaklarını sadece kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için kullandığını ortaya koymuştur. Uçar'ın tüm imzaları şaibeli hale gelmiştir. Bu bilgiler ışığında Cumhuriyet Savcılarını bu konuda göreve davet ediyorum. Ayrıca, elim vaziyetin vuku bulduğu devir teslim töreninde, Gürsel Uçar'ın skandal sözleri, dönemindeki belediye meclisinde görev alan ve yeni dönemde de görev yapacak olan meclis üyeleri ile birlikte, yeni Belediye Başkanı Sayın Aytaç Kurt tarafından alkışlanmıştır. Bu söylemlere alkış tutulması, Datça Belediyesi'nin bu tutumunun devamlılığı konusunda tüm Datça halkını derin endişeye sevk etmiştir.

Belediye başkanlığı döneminde görevini tarafsız ve liyakat esasına dayanarak yapmadığını bizzat kendisi açıklayan, işe alımlar başta olmak üzere attığı her imzasına artık şaibeyle bakılması gereken Eski Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın söylemlerini ve yeni yönetimin bu söyleme olan tepkisini de hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyorum. Ayrıca Datça'da vuku bulan her olayda soluğu klavye başında alan bilindik trollerle olaya henüz gerekli tepkiyi göstermeyen Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin, bu iğrenç olay karşısında sessizliği, "Datça hasımlıklarının ve samimiyetsizliklerinin kanıtı" olarak vicdanlarda yerini alacaktır. Bu tür nefret dili içeren ayrımcı ve halkı kutuplaştıran söylemlerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgularken bizler Datça’mızı ayrıştırmak isteyenlere inat birleştirmeye ve sevmeye, saygı ve nezaket dilini hakim kılmaya çalışacağız. Çünkü biz Datçalının bu hazımsızlıklardan daha büyük, daha güzel daha saygılı olduğunu biliyoruz ve Datça’mıza inanıyoruz. Gürsel Uçar'ın nefret, ayrımcılık ve hakaret içeren sözleri ile ilgili olarak Savcılığa suç duyurunda bulunacağız. Nefret dili içeren ayrımcı ve halkı kutuplaştırıcı söylemlerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguluyor; Datça'mızı ayrıştırmak isteyenlere inat birleştirici, sevgi temelli nezaket dilini terk etmeyeceğimizi tekrarlıyoruz”

Datça'da 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan MHP'li Feyzullah Gülada ile CHP'li Aytaç Kurt arasında geçen yarışı bin 107 oy farkla CHP'li Aytaç Kurt kazanmıştı.

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.