Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahası içinde, kafalarına maske takmış vaziyette, ellerinde tüfekli üç "Kaçak Avcı" fotokapana yakalandı. Jandarma ve Milli Parklar ekipleri, maskeli kaçak avcıları bulmak için adeta alarma geçtiler.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nce Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapılan envanter çalışmasında Bin 700'e yakın yaban keçisi tespit edilmişti.

Sahip olduğu zengin fauna ve florasıyla eşsiz peyzaj değeriyle korunan alanlarından biri olan Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, 31 bin 374 hektarlık bir alanı kapsıyor.

Türkiye'nin en yaşlı insanı hayata veda etti Türkiye'nin en yaşlı insanı hayata veda etti

MASKELİ KAÇAK AVCILAR

whatsapp-image-2024-08-25-at-12-34-27.jpeg

Doğa ve yaban hayatını koruma ekipleri bölgeye yerleştirdikleri fotokapanlar yardımı ile kaçak avcıların kimliklerini tespit ederek jandarma ekiplerini harekete geçiriyor. Ekipler, çalışma yöntemini bilen 3 kaçak Avcı, foto kapana yakalanmamak için yüzlerine maske takarak, bölgede kaçak avcılık yaptı.
Yaban keçilerinin Türkiye'deki en önemli yaşam alanlarından biri olan Köyceğiz Milli Parkı'nda sık sık kaçak avcılar ekiplerce yakalanıyor.

whatsapp-image-2024-08-25-at-12-34-28-1.jpeg

Foto kapan görüntülerini inceleyen ekiplerin, avcıların fiziki yapıları, kullandıkları tüfek modelleri gibi özelliklerden hareketle kaçak avcıları yakalamak için Jandarma ekipleri ile çalışma başlattığı bildirildi.

Editör: Gazete Muğla