Muğla’da kadın ve çocuk cinayetleri protestosuna polis müdahalesi!

 MUHABİR
Muğla'nın Menteşe ilçesinde toplanan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri “son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto ettiler. Protesto sonrasında, Muğla Adliye Binasına yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisler 1 kişiyi gözaltına aldı. Polisin müdahalesine rağmen protestocular Muğla Adliye Binasına kadar yürüyerek, protestolarına burada devam ettiler.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde toplanan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri “son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto ettiler. Protesto sonrasında, Muğla Adliye Binasına yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.
Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Sınırsızlık Meydanında toplanan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri” üyesi olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ülkemizde son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto ettiler.

whatsapp-image-2024-10-08-at-18-25-22-1.jpeg

Öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler ve “Neden Hep Biz Öldük, Sözün Bittiği Yerde miyiz, Kadının Katili Sermaye Düzeni, Kadınlar Ayağa, Boyun Eğme Haklarına Sahip Çık” yazan pankartlar taşıyan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri kadına şiddete tepki gösterdiler.

whatsapp-image-2024-10-08-at-18-25-18.jpeg

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Aleyna Yavuz, şunları söyledi:
“İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil 4 Ekim tarihinde vahşice katledildi. 4 ekimden bu yana yaşanan olayın yanı sıra bir çok kadın ve çocuk istismara maruz kaldı, katledildi ve tecavüze uğramaya devam etti. Öfkeliyiz! Öfkeliyiz ve ülkede bu yaşanan suçların mağduru olan çocuklar ve emekçi kadınlar kendini güvende hissetmiyor. Her gün başka bir kabusa gebe bir şekilde uyanıyor, okuluna işine bu ruh hali ile gidiyor. Okullarımızdaki, iş yerlerindeki kadınların yüzüne bakıyoruz ve şunu görüyoruz, kadınların üstüne çöken bu karanlığı yenmenin tek yolu emeği ile hayatta kalan kadınların yan yana gelmesi ve örgütlenmesi. Emeği ile hayatta kalan kadınlar diyoruz ama bu karanlık kadının çocuğun hayatta kalmasına tahammül edemeyecek bir noktaya geldi geçiyor bile. Hayatta kalmak için, bize biçilen bu karanlığı kabul etmeyeceğiz yan yana gelecek, korkmadığımızı üstümüze çöken bu karanlığı yırtıp atacağımızı haykırmaya devam edeceğiz”

whatsapp-image-2024-10-08-at-18-25-22-001.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-18-25-21.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-18-25-20.jpeg

ARBEDE YAŞANDI

Kadın ve Çocuk cinayetlerini protesto eden, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri üyesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, basın açıklaması sonrasında, son dönemde adliyelerin kadınlara mezar olduğunu ifade ederek, Muğla Adliyesine yürümek istediler. Öğrencilerle konuşan polisler, basın açıklaması için izin alındığını, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunu kapsamında yürüyüşe izin veremeyeceklerini, yürüyüş için ayrıca izin alınması gerektiğini söylediler.
Polislerle grup arasında yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüşünce polis ekipleri, Muğla Adliyesine yürümek isteyen grubun önünü keserek müdahale ettiler. Bu esnada polise mukavemet ettiği öne sürülen 1 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Protestocu grup polisin müdahalesine rağmen Muğla Adliye Binasına kadar yürüyerek, protestolarına burada devam ettiler. Muğla Adliyesi önüne çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi çağırıldı. Burada, kısa bir açıklama yapan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından izinsiz yürüyüş yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri hakkında, 2911 Sayılı 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefetten işlem yapılacağı öğrenildi. Bu arada bazı polislerin de protestoculardan şikayetçi olacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.