Proje, koyun yetiştiriciliği yapan ve bu alanda bilgi edinmek isteyen tüm kadınlara koç katım ve gebelik dönemi bakımı konusunda eğitimler vererek, eğitimli üreticilerin sürülerini sağlıklı tutmayı, ölüm oranlarını azaltmayı ve ikiz doğum oranlarını artırmayı amaçlamaktadır.

Muğla’da Korkutan Deprem! Muğla’da Korkutan Deprem!

Proje kapsamında, Balıkesir Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Uzman Veteriner Hekim Serkan Şengül ve Veteriner Hekim Ebru Şengül tarafından Milas İlçesi Fesleğen Mahallesi ile Menteşe İlçesi Muratlar Mahallesinde toplam 30 üretici kadına koyun yetiştiriciliği, koç katım ve gebelik dönemi bakımı konularında eğitimler verilmiş ve örnek işletme ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Bir yıl boyunca teknik personeller tarafından saha çalışmaları ile bilgilendirme amaçlı eğitimler düzenli bir şekilde gerçekleştirildi. Şu ana kadar toplam 100 koyun yetiştiriciliği yapan kadın üreticilerle görüşülerek proje çerçevesinde 200 üreticiye dağıtılmak üzere 800 adet mineral blok (yalama taşı) temini sağlandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği’ projesi ile entegre çalışıldı.


Bir yıl boyunca süren projenin kapanışı 12 Aralık’ta Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda projede eğitim ve kadın üreticilerine mineral blok (yalama taşı) dağıtımı gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA