Muğla Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ekiplerince Muğla genelinde yapılan 248 denetimde, yasadışı avcılık yapan 5 kişiye 257 bin 478 lira ceza kesildi ve 9 ağ ile sepete el konulduğu öğrenildi.
Muğla Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlığın talimatı ile denizlerde ve iç sularda su ürünleri kaynaklarının korunması ile sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla kaçak avcılığın önlenmesine yönelik olarak Türkiye genelinde son 1 haftada 7 bin 535 denetim gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerde kaçak avcılıktan elde edilen 23,5 ton su ürününe el konulduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdiler:
“Muğla Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ekiplerince Muğla genelinde yapılan 248 denetimde, yasadışı avcılık yapan 5 kişiye 257 bin 478 lira ceza kesildi ve 9 Kaçak avcılık amacıyla kullanılan 9 ağ ve sepete el konuldu. Yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesine yönelik yıl boyunca Muğla’mızda denetimlere devam ediyoruz”

Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Muğla Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü Yetkililer, denetimlerde avlanma ruhsatına sahip olmayan ve kurallara uygun avlanmayan tekne ve gemileri de denetlediklerine işaret ederek, “ Denetimlerde Sahil güvenlik ve diğer paydaş kurumlarla birlikte hareket ediyoruz. Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında denetimlerimiz av sezonunda olduğu gibi av yasağı dönemi boyunca da kararlılıkla devam edecek” dediler.

Editör: Beritan Yücel