Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi VİP salonunda düzenlenen iş dünyası ile STK temsilcilerinin buluştuğu yemekte konuşan AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, şunları söyledi:

"Dünya'da 206 ülke arasında bir yarış var. Bunların büyük bir bölümü emperyalist ülkeler. Bir kısım ülkeler ise yardıma muhtaç durumda. Dünya haritasında 60'dan fazla ülkemin içinde Türkiye kadar önemli başarılara imza atmış başka ülke yok. Dünya sisteminin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Dünya ekonomisinin bize ihtiyacı var. İhracat,ithalat yapan çok sayıda iş insanımız var. Dünya ticaretinden elde ettiğimiz pay 0.9. 1'i yakalamak üzereyiz. Bu payı yüzde 1.5'a çıkarmak zorundayız. Bu payı 1.5'ya çıkarırsak ülkede her şey değişir. Pergel gibi olacağız. Pergelin bir atağı Muğla'da diğer ayağı dünyayı dolaşlamalı. Bizler imparator torunlarıyız. Tarihi bize başka milletlere yardım etme görevini vermiş. Onun için bu bilinçle yaşayalım. Hayatımızı düzene sokalım"

Toplantıda söz alan STK ve İş Dünyası temsilcileri ise ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların, tüm sektörleri etkilediğine işaret ederek, Devletin sektörlere kredi başta olmak üzere bazı destekleri artırmasını istediler.

MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Veli Türk ise Muğla'da son dönemde yaşanan orman yangınlarda arıcıların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bunu fırsat bilen belli kesimlerin sahte çam üretmeye başladığını ve son dönemde sahte çam balı üreticileri türedi. Devletin sahte balla mücadele etmesi gerekiyor. Son olarak Ankara'da yapılan sahte bal operasyonlarının devam etmesini istiyoruz. Devletimizde kovan başı 190 TL destek sözü aldık. Bunun için teşekkür ediyoruz"

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete ve Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ise Türkiye buluşmaları kapsamında bugün Muğla'nın farklı ilçelerinde AK Parti MKYK üyeleri ile İzmir ve Aydın milletvekillerinin vatandaşlarla buluştuğunu söylediler.

Editör: İpek Güler