MUĞLA’DA GAZZE’DE YAŞANANLARA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

 MUHABİR
Muğla’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yıldönümünde, Gazze’de yaşananlara tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” sloganları attılar.

Muğla’da Memur Sen Muğla İl Başkanlığı ile STK’lar tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar Menteşe İlçesinin Kötekli Mahallesinde bir araya geldi.

img-20241007-wa0042.jpg

Kötekli Mahallesindeki Milli Piyango Kız Yurdu önünde toplanan grup, “Direnişe Selam, İsrail’e Lanet” "Katil Amerika Ortadoğu'dan defol", "Özgür Filistin İsrail'siz bir dünya" yazılı pankart ve dövizler açarak sloganlar attı. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyen kalabalık, zaman zaman marşlar söyledi. Yürüyüşe Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Muğla Memur Sen İl Başkanı Özcan Çiçek, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, STK Temsilcileri, vatandaşlar, üniversite öğrencileri ve kurum müdürleri katıldı.

Yaklaşık 1 kilometre boyunca, tekbir getirip, sloganlar atarak yürüyen grup, Yoğurtçu parkında yürüyüşe son verdi. Muğla Müftüsü Yaşar Çapçı, Gazze’de yaşamını yitirenler için dua etti.

img-20241007-wa0044.jpg

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Muğla Memur Sen Başkan Vekili Önder Uçak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 1. yılını doldurduğunu belirterek, dünyanın suskunluğunun çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıları cesaretlendirdiğini söyledi.

Uçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın kırk iki binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur!
Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan.
Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı cehennem çukuruna sürüklüyor.
Dilimiz varmıyor ama, hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir. Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü…Uluslararası kurumlar çöktü…Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız.
Gazze’de olanları, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak “bizden uzakta” diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama, biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan Terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti. Batılı Başkentlerde alkışlanan katil Netenyahu yönetimindeki Siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana. 17 bini çocuk, 11 bin beş yüzü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli masum insanı katletti. Bunlar resmi rakam…97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var. Bunlar istatistiki bir rakam değil, bunların her biri insan, her biri can, her biri kardeşimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız… Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.