Muğla’da bankalardan kredi çekemeyen bazı esnaflar tefecilerin eline düştü.  2005 yılından itibaren tefecilerin eline düşen bazı esnaflar evlerini, arsalarını kaybetti. Tefecilere yüksek miktarda faiz paraları ödedi. Tefecilerin elinden senetlerini alamayan bazı esnaf aynı senet için iki hatta üç defa para ödemek zorunda.  Bu güne kadar hiç kimse bu tefecilerden şikayetçi olmadı. Sonu bazı esnafların canına tak etti ve şikayetçi oldular… 

2005 yılından buyana tefecilerin elinden kurtulamayanlar emniyete giderek şikayetçi oldu. Olay yargıya taşındı. Tefecilik olayının yargıya taşınmasının ardından Muğla’da ortalık karıştı. Tefecilerle ilgili açılan ilk duruşma geçtiğimiz ay yapıldı. Ancak taraflar duruşmaya katılmadı.  Tefecilik duruşması Ekim ayına ertelendi. Ancak ikinci duruşma öncesi şikayetçi olanlar üzerinde baskı kurulmaya başlanmış. Bazı kişiler şikayetçi olan esnaftan şikayetlerini geri alması için birilerini devreye sokmuş…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MUĞLA'YA 22 YILDA 302 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MUĞLA'YA 22 YILDA 302 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Tefeciler adana devreye girenler davacı olan esnafa değişik yöntemlerle baskı kurmaya başlamış. Devreye girenler ilk önce şikayetlerini geri çekmeleri için para teklifinde bulunmuşlar. Esnaf şikayetini geri almayacağını söyleyince bu defa tehdit yöntemine başvurmuşlar.  Ekim ayında yapılacak olan duruşma öncesi son günlerde esnaf üzerinde baskıyı iyice arttırmışlar. Tefecilerden şikayetçi olan esnaf ise şikayetini geri almamakta kararlı…

Muğla’daki tefeci davasıyla ilgili dosyayı geçen gördüm. Listede bulunan isimleri bir görseniz inanın dudaklarınız uçuklar.  Şuan isimleri yayınlayarak kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Ancak bazı isimler var ki hayrete düşeceksiniz. Birileri kendisine öyle bir zırh bürünmüş ki kimse bana dokunamaz moduna girmiş.  Bu isimlerin kimler olduğunu Ekim ayında yapılacak olan duruşma sonrasında mahkeme tutanaklarıyla birlikte burada yayınlayacağız…

Tefecilerden şikayetçi olan esnafa yapılan baskılar duruşma tarihi yaklaştıkça artmaya başladı. Muğla’da bu tefecilere bugüne kadar göz yumuldu. Ancak bu gün birileri çıkıp bunlardan şikayetçi oldu. Şikayetçi 7 esnaftan 5 tanesi baskılar sonucu şikayetlerini geri almak zorunda kaldı. Ancak iki esnaf şikayetinden vazgeçmemekte kararlı. Şikayetten vazgeçmeyecek olan esnaf yapılan tüm baskılara göğüs germeye çalışıyor…

Bazı tefeciler bulundukları konum gereği işi ört bas etmek için büyük çaba içerisinde.  Devreye siyasileri sokmaya çalışıyorlar. Yargı üzerinde baskı oluşturmayı hedefliyorlar.  Bakalım bu işin sonu nereye kadar varacak. Ancak bu tefecilik işinin üzerine gidildiği duyulunca inanın daha ortaya çok sayıda mağdur çıkacaktır. Bir şekilde şikayetleri geri alanlar da şikayetlerini yenileyecektir. Bu kişilere başka mağdurlarda inanın eklenecektir…

Bir çok insan bundan inanılmaz şekilde mağdur olmuştur. İnsanların evleri, arabaları ve arsaları dolaylı yollardan ellerinden alınmış.  Hala daha tefecilere para yetiştiremeyen insanlar var. Bu insanların büyük bölümü adamız duyulmasın diye seslerini çıkartamıyor.  Umarım emniyet müdürlüğü bu işin peşini bırakmaz. Tefecilik artık Muğla’nın kanayan bir yarası haline gelmiş durumda. Para verip yüksek faizlerle para kazananlara dur deminin zamanı geldi sanırım Muğla’da…

Bir haftalık 10 bin lira verip karşılığında 14 bin lira alanlar var. İnsanların aldığı 10 bin lira ödenmeye ödenmeye 50 bin liraya kadar ulaşıyor. Ondan sonra insanların evleri, arabaları, arsaları ellerinden alınıyor. İnsanlar gerçekten perişan durumdalar.  Bugün Muğla’da sokağa çıktığınız zaman bu tefecilerin büyük bölümü her gün önünüzden geçiyor. Bu kan emici sülükler insanların canına ot tıkıyorlar. Bu insanlardan şikayetçi olanların korunması gerekiyor. Umarım valilik ve emniyet bu konuya biraz daha duyarlı ve hassas davranır…

Editör: Gazete Muğla